Podcast feiten op een rij

Ofwel een factsheet voor de Decide for Impact podcast.

Waarom deze podcast

Dat deze podcast al bijna acht jaar meegaat met iedere week een aflevering (418 afleveringen op 21 nov 2023), lukt omdat ik drie eenvoudige redenen heb waarom ik dit doe:

  1. De eerste reden is vrij egoïstisch, ik wil graag leren over wat de gast doet. Het onderwerp intrigeert me en ik wil er meer over leren. Het snelste kan dit door in gesprek te gaan met een expert.
  2. Ik help de ander graag aan meer aandacht voor haar onderwerp. De podcast is een handig platform om deze kennis te delen. Zo heeft de expert ook iets waardevols om te delen.
  3. Wanneer één iemand die luistert naar de aflevering er iets van geleerd heeft en actie onderneemt, ben ik blij.

Uiteraard draagt het ook bij dat ik vrij consistent ben en houd van vaste processen die bijdragen aan het grote geheel. Ik heb geen business model voor de podcast, maar wel een enorm warm netwerk gekregen en afleveringen waar ik regelmatig naar verwijs tijdens gesprekken.

Zo sprak ik met Elisah Pals (Zero Waste Nederland), Klaske Kruk (Circularities), Lisa Doeland (Apocalypsofie), Anne Pleun van Eijsden (Paper on the Rocks), Katie Janssen (Agenda 2029), Erin Remblance (Rebiz), Jan Willem de Graaf (Detech), Paul Schenderling (Postgroei Nederland), Babette Porcelijn (Verborgen Impact), Rob van den Dool (Yumeko), Yvette Watson (Phi factory), Derek Sivers (CD Baby), Whitney Johnson (Build an A-team), Nathalie Nahai (The Web Psychologist), Roos van Vugt (Merkwerker), Pieter van Osch (Scaleup Impact) en nog veel meer ondernemers die impact hebben.

Sinds 1 juni 2023 nodig ik alleen vrouwlijke gasten (ondernemers en experts) voor de podcast uit en komen gasten ook vaker terug om te horen wat de ontwikkelingen zijn.

Aantal downloads

Met de waarom die ik hierboven beschrijf, heb ik op een bepaald moment geleerd om me niet meer druk te maken over het aantal downloads. Het aantal downloads geeft een andere motivatie voor een gesprek en welke gasten je uitnodigt. Ik schreef er dit artikel al eens over Het aantal downloads van een podcast is niet interessant.

Luisteraars

Het mooiste wat er ontstaat nadat de expert de aflevering deelt is dat zij reacties krijgt. Zoals de reactie van de moeder van een gast die zei, “Nu begrijp ik eindelijk wat je doet.” Of een andere gast die de opname naar potentiële klanten stuurt en klanten krijgt mede door de opname.

De Ondernemers Boekencast

De Ondernemers Boekencast is een aparte podcast waarin ik samen met Tom van der Lubbe boeken bespreek die interessant zijn voor ondernemers. Deze afleveringen worden ook gepubliceerd op DeOndernemer.nl en op de LinkedIn pagina van Viisi Insights.

Iedere twee weken bespreken we op een eerlijke en transparantie manier een boek. Vaak met een Rijnlandse achtergrond. Op 10 nov 2023 hebben we 88 afleveringen gepubliceerd.

Interessante afleveringen

Ieder jaar maak ik een overzicht van de meest interessante afleveringen. Dit zijn een paar van deze overzichten:

English episodes

The podcast has about 10% episodes in English with international guests. You can find the English episodes here: https://decideforimpact.com/tag/english/