De innerlijke ontwikkeling voor iedere leider

Ontwikkel de vaardigheden die bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen tijdens ons kwartaal programma van korte, dagelijkse Inner Development Habits onder begeleiding van een coach

Werk aan je innerlijke ontwikkeling in slechts één kwartaal met dit programma

De ontwikkelingsdoelen voor elke leider

We voelen het allemaal. Zo kunnen we niet doorgaan, de behoefte aan economische groei, de eindeloze zoektocht naar efficiëntieverbetering, toenemende ongelijkheid, afnemende biodiversiteit.

We zien het ongeval in slow motion voor onze ogen gebeuren. Wat doe je eraan? Wat doen wij als leiders eraan?

Het voelt alsof jij en ik dit niet kunnen veranderen.

Dit gevoel wordt bewust gecreëerd door het bedrijfsleven en multinationals. Zolang we spullen blijven kopen, zolang we blijven vliegen en autorijden, is dat goed voor de winst van deze multinationals.

Maar, we kunnen het wel veranderen

Wat jij en ik doen, maakt een verschil.

We zijn in staat om ons gedrag te veranderen. We zijn in staat gewoontes te doorbreken.

De doelstellingen voor duurzame ontwikkeling zijn opgesteld door de VN en ondertekend door alle landen, voor collectieve verandering. Om gezamenlijk armoede en honger uit te bannen, voor schone lucht en schoon water, voor gelijkheid, en nog 12 doelen tegen 2030.

De meeste organisaties en bedrijven hebben wel van de SDG’s gehoord, maar doen er nog niet veel mee. Soms plakken ze een SDG-label op dingen die ze al deden, maar de keuze maken om bij te dragen aan een SDG die de portemonnee schaadt, is veel moeilijker.

Deze verandering gaat niet vanzelf. We hebben veel mensen nodig om de verandering door te voeren, en we hebben mensen zoals jij nodig om anderen te helpen die verandering ook door te voeren. De innerlijke ontwikkeling van het individu staat centraal.

Inner Development Goals

Wat moeten leiders doen om de bovengenoemde uitdagingen te verminderen?
Wij moeten hierin het voortouw nemen en onze verantwoordelijkheid nemen om dit onder de aandacht te brengen bij iedere organisatie waarvoor wij werken.

Daarnaast moeten we ons eigen gedrag veranderen.

Hiervoor is het nodig om een aantal vaardigheden te ontwikkelen.

Meer dan 1.000 experts onderzochten welke vaardigheden we nodig hebben om bij te dragen aan de SDG’s, om bij te dragen aan die broodnodige verandering. Ze kwamen met een raamwerk van 23 vaardigheden verdeeld over vijf domeinen.

Wat de Inner Development Goals (IDG’s) waardevol maakt, is dat we met deze vaardigheden beter nadenken over de lange termijn, waardoor we kijken naar onze toekomst, en de toekomst van de volgende generaties, de samenleving en de ecologie. Door bijvoorbeeld te werken aan vaardigheden als je innerlijke kompas en kritisch denkvermogen, ben je beter in staat om langetermijnbeslissingen te nemen.

Als leiders moeten we deze vaardigheden zelf ontwikkelen en het goede voorbeeld geven voor de organisaties en de mensen waarmee we werken.

Het extra voordeel is dat bedrijven teams krijgen met mensen die anders handelen. Deze mensen zijn in staat om verbinding te maken, krijgen vertrouwen en blijven vaardigheden ontwikkelen waar vraag naar is. Dit zorgt voor gelukkige medewerkers, waar klanten blij van worden.

Als leider kun je niet zonder deze innerlijke ontwikkeling als je een toekomst wilt op een planeet die leefbaar blijft voor onszelf en voor toekomstige generaties.

IDG Habits

Hoe werkt het?

In dit programma werken we aan vijf vaardigheden in het kader van de Inner Development Goals.

Het programma heeft 7 stappen:

Week 1: opening
Week 2-4: Zijn
Week 5-6: Denken
Week 7-8: relateren
Week 9-10: Samenwerken
Week 11-12: Acteren
Week 13: Sluiting

Hoe zorg je ervoor dat je aan de slag gaat met deze IDG’s? Door je gedrag te veranderen, en dat is moeilijker dan het lijkt. Ons gedrag bestaat voor 90 procent uit de dingen die we doen zonder er bewust bij na te denken. Door gebruik te maken van de ervaringen van onderzoekers als Wendy Wood, Charles Duhigg, Katy Milkman en Daniel Kahneman, kunnen we IDG-gewoonten ontwikkelen.

Gewoonten hebben de grootste invloed op hoe we omgaan met de ecologie en de mensen om ons heen. Hoe en wat we consumeren is direct gekoppeld aan onze gewoontes. Spullen kopen is de grootste vervuiler als je afval, grondstoffen en energie meetelt (Babette Porcelijn). Door onze vaardigheden te ontwikkelen en onze gewoonten te veranderen, dragen we bij aan verandering.

Een kleine dagelijkse actie ondernemen om een van de 23 vaardigheden te ontwikkelen is een goed begin.

Laten we aan de slag gaan met jouw IDG-gewoonten.

Wij zijn in staat om dit te veranderen. Doe je met ons mee?

In stap 1 leer je over de IDG’s, de connectie met de SDG’s, gewoontes, IDG-gewoonten, check-ins en accountability.

In stap 2 – 6 werk je aan de vijf IDG-vaardigheden die je wilt ontwikkelen, wat niet meer dan 10 – 30 minuten per dag kost.

In stap 7 leer je hoe je door moet gaan en hoe je andere mensen mee neemt.

Wanneer je lid wordt van deze groep, voltooi je de dagelijkse IDG-gewoonte zelfstandig. Je maakt ook deel uit van een virtueel cohort van leiders die dezelfde oefeningen doen. Via Coach.me kun je doordeweeks virtueel chatten met je coach en andere cohortleden en wekelijks deelnemen aan een virtueel spreekuur om live met je coach sparren.

In elke stap kies je een van de vaardigheden in dat domein. Je kiest de vaardigheid die je wilt ontwikkelen. Samen gaan we op zoek naar de kleine acties die je dagelijks gaat doen om bewust aan de vaardigheden te werken

Je rapporteert dagelijks over de voortgang van de IDG-gewoonte aan een IDG-coach die feedback, aanmoediging en begeleiding zal bieden. Bovendien kun je zien hoe andere leiders hetzelfde proces doorlopen en je gaat jouw uitdagingen met hen bespreken.

Elke week zal je coach een live “spreekuur” houden waar jij en anderen in de groep de IDG-gewoonten en -uitdagingen bespreken en je krijgt de ruimte om te vertellen over je vorderingen.

De wekelijkse online bijeenkomsten zijn op maandag vanaf 16.00 uur Central European Time (Amsterdam).

Jouw coach Erno Hannink

Erno is de oprichter van ErnoHannink.com en Decide for Impact, hij is businesscoach en hij is een gepubliceerde auteur en spreker.

Hij is een expert in langetermijndenken, besluitvorming en gewoontevorming. Hij is de accountabilitycoach voor ondernemers en hun managementteams. Het verminderen van ecologische en sociale ongelijkheid is de basis van zijn werk.

Erno heeft een master bedrijfskunde en een bachelor telecommunicatie.

Erno is de oprichter van de IDG’s HUB Achterhoek en de IDG HUB in Amsterdam. Hij is nauw betrokken bij de verspreiding van de IDG’s in Nederland.

Hij is getrouwd met Monique en samen hebben ze twee kinderen, een zoon en een dochter. Hij leest veel non-fictieboeken en wandelt of rent dagelijks, dit geeft hem rust en inspiratie. Zaterdags vind je hem in de tuin en zondags op de voetbalvelden als scheidsrechter voor de landelijke amateurvoetbalcompetitie.

De prijs

Tijdelijke introductieprijs € 249 (Normaal € 625)

Meld je vandaag aan, we starten 1 okt 2023

Bedragen ex BTW.

Om het samen te vatten, je krijgt in dit programma:

  • Aandacht voor jouw innerlijke ontwikkeling
  • Dagelijkse accountabilitycoaching op je Inner Development Habits
  • 13 live sessies met je coach en andere leiders
  • 13 weken toegang tot coach.me
  • Ruimte om ervaringen en uitdagingen te delen met andere leiders

Of informeer over de Inner Development Habits voor jullie team

Meer overtuiging nodig?

Lees wat mijn klanten zeggen…

Erno is een uitstekende coach. Hij hielp me verantwoording af te leggen en verbeterde mijn productiviteit dag na dag, week na week. Een ding dat ik leuk vond, is de nadruk die hij legt op breed en langetermijndenken over je doelen. Wat kun je nu bijvoorbeeld doen waardoor je dichter bij je levensdoelen komt?”

Louis – AI onderzoeker bij groot techbedrijf (Verenigd Koninkrijk)

Erno is GEWELDIG! Zeer medelevend en tegelijkertijd direct en ondersteunend. Hij begrijpt echt hoe je gewoontes kunt veranderen en hoe je dingen op gang kunt brengen op een manier die uitvoerbaar en niet overweldigend is. Ik zal absoluut terugkomen. Ik raad hem absoluut aan

Betty – investeerder (VS)

Ik heb Erno ingehuurd voor accountability. Ik wilde werken aan een ambitieus langetermijndoel. Erno begreep het aanvankelijke probleem en de evolutie van mijn project gedurende meerdere maanden. Hij is een zeer professionele en ervaren coach.

Gaëlle – ondernemende kunstenaar (Frankrijk)