Over Decide for Impact en Erno Hannink

Snel je lange termijn doelen realiseren

Met jouw bedrijf wil je een duurzame positieve impact op de planeet, de maatschappij en jezelf.

Erno is een businesscoach die met je spart over de impactbesluiten van jullie bedrijf en je houdt aan de besluiten die je genomen hebt. Jouw sparring- en accountabilitypartner. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten.

Je werkt nu vooral in je bedrijf.
Je wil werken aan je bedrijf en weer ondernemen.

Wie ben jij: 

 • je bent ondernemer
 • je wilt groeien maar harder werken gaat niet meer
 • je hebt een team (tot 25 collega’s)
 • je hebt meer dan één bedrijf
 • je bouwt aan een duurzame positieve verbetering van onze wereld
 • je hebt een fantastisch(e) product/dienst in de B2B omgeving
 • jullie leveren vooral kennis met specialisten

Neem impactbesluiten in jouw bedrijf zodat je het belangrijkste werk gaat doen!

Hiermee helpt Erno jou en je bedrijf:

 • Sparren over de besluiten waar jullie voor staan. In onze gesprekken krijg je met Erno een kritisch luisterend oor en nieuwe inzichten voor de uitdagingen waar jullie nu voor staam.
 • Je krijgt een accountabilitypartner die je besluiten en afspraken opvolgt. Erno helpt je om te doen wat je hebt bedacht.

Dit is het resultaat bij andere ondernemers:

 • Het team neemt verantwoordelijkheid en komt met nieuwe ideeën;
 • Het team krijgt de structuur, ritme en focus om door te groeien naar de volgende fase;
 • Focus voor je bedrijf om zo de beste medewerkers en klanten aan te trekken;

Kennis Maken

Wil je persoonlijk kennis maken? Neem dan contact op. Contact opnemen met Erno

Met zijn ondersteuning en tips helpt Erno je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen gaat realiseren. Test zijn accountability begeleiding een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me.

Erno in 10 seconden

Sparring- en accountabilitypartner voor ondernemers die duurzame positieve impact hebben. Onderzoekt besluitvorming. Deelt zijn inzichten hierover in, artikelenboekenpodcast, nieuwsbrieven en hulpmiddelen. Heeft terugdringen van sociale en ecologische ongelijkheid als levensmissie. 

Vader van twee kinderen, man van M., loopt hard, scheidsrechter voor de KNVB en gebruikt stoïscime als levenshouding.

Erno in 10 minuten en wat doe ik nu?

Dit doe ik “nu”.

Gevoelig voor trends en enthousiasme zijn twee eigenschappen van mij die de inhoud van mijn coaching waardevol maken. Een grondige analyse op strategisch niveau, nieuwe ideeën en een praktisch plazijn de elementen waar anderen mij voor waarderen. De passie en energie die ik meeneem werkt aanstekelijk voor mijn klanten.

Al bijna 15 jaar ben ik geïnteresseerd in gewoontes, focus en keuzes maken.
Met mijn inzichtelijke vragen help ik ondernemers langetermijnbesluiten nemen waardoor ze weer ruimte krijgen om te groeien en bloeien.

Ik ben de initiator van een aantal internationale evenementen in Nederland. Oktober 2009 was er de eerste WordCamp Nederland met 170 deelnemers. December 2009 zijn we de Social Media Club Amsterdam gestart en na drie jaar waren er meer dan 1.000 leden en 17 SMC’s in Nederland.

Ik ben getrouwd met M. en wij hebben twee kinderen. De combinatie van gezin en werk was belangrijk voor mij toen ik hoofd marketing en verkoop was bij het bedrijf waar ik werkte. Het was duidelijk voor mij dat ik dit moest integreren in mijn bedrijf toen ik voor mezelf begon in 2006. In die jaren werkte ik 90% online.

Nu kies ik ervoor om mensen te ontmoeten. De coaching gesprekken zijn dan ook persoonlijk. Al is dit door de corona maatregelen weer vooral online geworden.

Iedere week lees ik gemiddeld een boek. Drie keer per week loop ik een rondje, het zorgt voor rust in mijn hoofd en geeft nieuwe inspiratie. Tenminste twee keer per week train ik bij de atletiekvereniging en de scheidsrechtersvereniging. Golf vind ik ook heerlijk, maar ik gun mezelf daar veel te weinig tijd voor.

In het weekend ben ik meestal op het voetbalveld aan de slag als scheidsrechter voor de KNVB. Goed om mijn leiderschap te ontwikkelen en ga ik helemaal op in het spel. Daarnaast gebruik ik stoïcisme en meditatie voor meer rust.

Enkele eenvoudige regels die ik gebruik:

 1. Eenvoud > gemak.
 2. Impact > winst.
 3. Proces > doelen.
 4. Anderen helpen > jezelf helpen.
 5. Repareren > vervangen. (Gebruikt > nieuw)

Ik werk / heb gewerkt met klanten uit Australië, Canada, Duitsland, Filipijnen, Frankrijk, India, Nederland, het VK en de VS.

Wat zeggen anderen

Esther Gons

“Gun het jezelf en je bedrijf om groter dan huidige zelf te groeien.”

Het is lastig om extern hulp te vragen, hoe goed je ook beseft dat dat goed is voor jezelf en je business. Je wil dus een bepaalde ‘zekerheid’ weet die persoon dan meer dan jij? Maar daar gaat het niet om, het is het andere perspectief wat je jezelf sowieso niet kan bieden. Ongeacht of die coach nu wel ‘goed genoeg’ is.Business coaching met Erno geeft inzichten en aandachtspunten die jezelf niet ziet. Het helpt je te focussen op dingen zodat je echt kan groeien.De persoonlijke aandacht vond ik het leukste. Erno luistert naar wat je wil, waar je staat en denkt mee naar hoe je daar komt. Versterkt door kleine persoonlijke attenties.Daarnaast helpt de business coaching in mijn reflectie. Je wordt verplicht stil te staan bij dingen waar je anders geen tijd voor neemt. En die tijd is wel belangrijk (werken in je bedrijf vs aan je bedrijf)En in mijn zelf ontplooiing. Onbewust saboteer je jezelf bij groei. Zijn business coaching is een stok achter de deur om dingen toch te doen.Verder het sparren, wat werkte bij anderen wel of niet. Om betere beslissingen te kunnen nemen.Erno´s business coaching zou ik zeker aanbevelen aan anderen. Gun het jezelf en je bedrijf om groter dan huidige zelf te groeien.

Esther Gons 
managing partner NEXT Amsterdam

Rens Groeneveld CEO DocWolves

“Erno: een man met impact”

Ik ervaar ieder coachgesprek met Erno als een onmisbaar element in het groeiproces van onze onderneming.

In deze fase van ons bedrijf hol ik mijzelf als ondernemer snel voorbij. Slecht voor mijzelf en voor mijn club.

Erno brengt mij met scherpe vragen en ervaren opmerkingen weer terug bij mijn hoofddoel.

Docwolves toonaangevend  in besluitvorming. 

Rens Groeneveld
CEO DocWolves

Martijn Aslander testimonial

“Erno’s enthousiasme is bij mij inmiddels legendarisch!”

Martijn Aslander
Easycratie

Stefaan Oyen testimonial

“…thank you for helping me to grow as a person and an entrepreneur”

Great article, Erno! I’m following you since I started as an entrepreneur in 2013 (with ‘Laat de klant naar jou komen’ ; ) and I respect your honesty, self-knowledge and drive. You’re an example for me, thank you for helping me to grow as a person and an entrepreneur.

Stefaan Oyen
Stefaanoyen.be

Johanna Oosterbaan

“.Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten”

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten.

Johanna Oosterbaan
Ondernemer, Gouden Website

Martijn de Haan Two-Inspire

“De omzet is door de businesscoaching sneller gestegen”

Op dit moment levert het elke keer weer nieuwe inzichten op waarmee wij onze dienstverlening kunnen optimaliseren en betere keuzes kunnen maken voor Two-Inspire.

Ik vind het supergoed dat je ons elke keer weer spiegelt en weer met nieuwe inzichten de deur uit laat gaan.

Het voelt vertrouwd om maandelijks een moment van reflectie te hebben.

De omzet is door de businesscoaching sneller gestegen.

We hebben meer structuur gekregen in onze bedrijfsvoering.

Het feit dat je ons stimuleert echt specialist in 1 ding te worden vind ik wel heel krachtig. We merken dat dit ook door de klanten opgemerkt wordt en dat we vaker terug gevraagd worden.

Martijn de Haan
Ondernemer, Two-Inspire

Connie Maathuis

hoe belangrijk het is om focus in mijn werk te brengen

Erno leerde me hoe belangrijk het is om focus in mijn werk te brengen. Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat ik mijn belangen scherper in de gaten houd. Dat liet hij me krachtig en liefdevol zien in het wekelijkse contact dat we hadden.

Connie Maathuis
Ondernemer, bestuurder en toezichthouder

Jaap Sikkema

“Voor elke ondernemer bijna een noodzaak zou ik willen zeggen”

Het idee dat je eigenlijk geen tijd hebt om een coach te spreken. Daarnaast dat je nog niet precies weet wat het je kan brengen. De meerwaarde zie je pas als je de vruchten ervan gaat plukken.

Het resultaat voor mij is meer focus op de juiste dingen. Inzicht in hoe je je eigen beslissingen neemt en waar daarin de valkuilen liggen. Even uit je waan van de dag stappen en samen met de coach kijken naar het grotere plaatje.De ontspannen sfeer waarin de gesprekken plaatsvinden. En dit zorgt er ook juist voor dat je overzicht krijgt en rustig vanaf een afstandje naar je bedrijf kunt kijken.

De mogelijkheid om te klankborden en je eigen ideeën te toetsen.

Het delen van kennis van de coach vanuit zijn eigen ervaringen en die toepasbaar is op onze eigen organisatie.

De confrontatie met jezelf; soms ben je echt overtuigd van een idee of richting en houdt de coach je een spiegeltje voor die je een heel andere kant opstuurt.

Zeker zou ik de business coaching aanbevelen aan anderen. Zonder feedback loop je alleen je eigen ideeën achterna, heb je oogkleppen op en vergeet je dat je samen veel verder komt.Jezelf laten coachen is niet zomaar een makkelijke beslissing. Het is een actieve stap die je zet in een richting waarvan niet helemaal duidelijk is wat het je gaat brengen. Dit vergt dus enige moed en visie. Maar als je het doet en je stelt je er echt voor open, dan levert het je altijd winst op, soms op terreinen waarop je het helemaal niet had verwacht. Voor elke ondernemer bijna een noodzaak zou ik willen zeggen.

Jaap Sikkema
Ondernemer, Proximo en De Schout Gerechtsdeurwaarders

Wil jij dit ook?

Bel mij gerust op 0314 393966 of stuur een e-mail naar info@decideforimpact.com om een kennismaking te plannen, of plan het hier direct in je agenda.

Gezien in

sprout-logo-zw-erno-hannink
Algemeen Dagblad
textilia-logo-erno-hannink
bnr_nieuwsradio-logo-businesscoach
Andra Zaharia

Boeken

 1. Laat de klant naar jou komen – Klanten krijgen via internet voor ZZP’ers (2009)
 2. Kies je doelgroep – Meer succes voor ZZP’ers door te focussen op een niche (2010)
 3. Facebook foor Coaches – niet meer leverbaar
 4. Handboek Hyperspecialisatie Meer klanten zonder te veranderen in een uren fabriek (2014)
 5. Werkboek 2015 – niet meer leverbaar
 6. Verdubbelplan 2016 – niet meer leverbaar
 7. 11 winstoptimalisatie elementen voor online marketing en verkoop (2018)
 8. Betere beslissingen, beter bedrijf (2019)
 9. Betere beslissingen, meer focus (2019)
 10. Betere beslissingen, met betere gewoontes (2020)
 11. Betere beslissingen, rondom een crisis (2020)
 12. Betere beslissingen, betere ondernemer (2020)
 13. Betere beslissingen voor een beter team (2020)
 14. Betere beslissingen voor meer impact (2021)
 15. Impact beslissingen van tijdrebellen (2021)
 16. Impactbeslissingen voor welvaart en welzijn (2021)
 17. Impactbeslissingen voor een leider (2021)
 18. Whitepaper Impact en winst met langetermijnbesluiten
 19. Impactbesluiten waarmee je nieuwe medewerkers aantrekt
Laat de klant naar jou komen
Kies je doelgroep
Facebook voor Coaches
Verdubbelplan 2016 - jaarplan
boekje 11 winstoptimalisatie elementen voor online marketing en verkoop - vraag gratis aan
betere beslissingen beter bedrijf boek
betere beslissingen meer focus
betere beslissing met betere gewoontes
Betere beslissingen, rondom een crisis
betere beslissingen beter team
betere beslissingen voor meer impact
impact beslissingen tijdrebellen
Impactbeslissingen voor Welvaart en welzijn

Impact en winst met langetermijnbesluiten
Impactbesluiten waarmee je nieuwe medewerkers aantrekt cover

Resultaten

16 jaar  coaching/social media,  19boekengepubliceerd, 11000+trouwe volgers, 1240+artikelen geschreven, 1250+ tevreden klanten, en 400+ podcast afleveringen.

Spreken

E-mail me de details van jullie evenement. Voeg toe of het een virtueel of fysiek evenement is, hoeveel deelnemers jullie verwachten, wie jullie als deelnemer verwachten, en wat mijn vergoeding is.

Mijn presentaties, gesprekken of interactieve workshops gaan over besluitvorming voor ondernemers.

spreker spreken erno hannink

Ben ik te gast in jouw podcast of spreker bij jullie evenement? Hier vind je de Media Kit: Bio & foto’s van Erno Hannink die je kunt gebruiken.

Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden van Decide for Impact vind je in deze PDF die je kunt downloaden. Bij het geven van een opdracht of bestelling voor Decide for Impact ga je akkoord met deze voorwaarden. Lees ze daarom voordat je akkoord gaat.

BTW NL001407106B51

peoplefirst

Decide for Impact

Voor mijn business coaching werk ik vanuit het Hanzepand te Doetinchem. Ik werk met persoonlijke ontmoetingen op locatie of in mijn kantoor. Tijdens de corona-situatie werk ik met online ontmoetingen via Zoom.

Hanzestraat 1, 7006 RH Doetinchem

Bel mij gerust op 0314 393966 of stuur een e-mail naar info@decideforimpact.com om een kennismaking te plannen.

hanzepand doetinchem kantoor