Activist die de keten verandert – Rob van den Dool

Rob van den Dool Yumeko
Rob van den Dool Yukemo

Vandaag het gesprek met Rob van den Dool.

Rob heeft internationaal recht gestudeerd aan de UvA. Na zijn studie is hij gaan werken bij een multinational en later werkzaam als strategische business consultant. Daarnaast was hij verkiezingswaarnemer en mede-oprichter en oud-bestuurslid van War Child Nederland. In 2001 begon het ondernemersbloed te stromen en startte hij een crossmedia reclamebureau en was actief als adviseur op gebied van duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen.. 

In 2010 heeft hij het snelgroeiende bedrijf Yumeko opgericht; een Social Enterprise waarmee hij de schone en eerlijke route bewandeld bij het maken van beddengoed en badgoed.

Yumeko vindt dat de wereld moet veranderen en verduurzamen. Dat doet Yumeko door de wereld van het slapen en de wereld van de slapers te verbeteren. Change the world sleeping – noemen ze dat. 

Rob is een echte activist in zijn werk en werkt iedere dag hard aan om de keten van dekbedden duurzaam te maken. In het gesprek merk je dat hij houdt van activistische mensen die fanatiek zijn op verbetering. Rob gelooft in de druppel op de gloeiende plaat.

De verandering van de markt komt niet van de overheid. In een Angelsaksische wereld komt die ook niet van de bedrijven. In een Rijnlandse organisatie, in het mkb, bij de echte ondernemers en bij de consument daar ligt de macht voor de verandering. De grote bedrijven en de overheid doen wat de klant vraagt. Als klant hebben we dus de verplichting om te vragen naar kwaliteit en duurzaamheid. Dan veranderen de bedrijven en overheid vanzelf de producten en regels. 

Ik heb genoten van het fanatisme van Rob om de wereld te verduurzamen als ondernemer stap voor stap met aandacht voor de hele keten en winst. Zonder winst kunnen we niet overleven. Hij schetst het beeld van een goede huisvader, thuis zorg voor je kinderen, het huishouden en verantwoord eten. Waarom zouden we dan een andere pet opzetten als we op kantoor komen?

Rob heeft ervaren dat duurzaam ondernemen winstgevend en leuker is, maar wil je de koper overtuigen dan is kwaliteit het belangrijkste, en duurzaamheid is een mooie bijkomstigheid voor de koper.

Luister naar de inzichten van Rob.

Laten we beginnen…

Meer over Rob:

Impact report Yumeko 2020
Impact report Yumeko 2020

Bekijk de video van het gesprek met Rob van den Dool

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.