Samen werken naar het happy 2050 scenario – Babette Porcelijn

Babette Porcelijn
Babette Porcelijn

Vandaag het gesprek met Babette Porcelijn.

Babette heeft Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft (2001). Daar heeft zij kennis van industriële processen en ketenanalyse opgedaan. Babette startte 2011 haar eigen ontwerpstudio en ze is initiatiefnemer van Think Big Act Now. 

In 2016 verscheen haar eerste boek De verborgen impact. Daarvan zijn er inmiddels meer dan 20.000 verkocht en het is ook uitgegeven in Frankrijk. 

In 2020 gaf zij het praktische boekje EcoPositief in vijf stappen: doeboek voor een duurzaam dagelijks leven uit, dat samengaat met de online tool mijnverborgenimpact.nl. 

Na 4,5 jaar onderzoek en schrijven is in juli 2021 haar boek Het happy 2050 scenario verschenen. Babette geeft regelmatig lezingen en trainingen, en verzorgt adviestrajecten aan organisaties met een verduurzamingsopgave.

Dit gesprek stond al lang in de planning en ik keek er naar uit. Het lange wachten had een voordeel, nu kon ik ook haar tweede boek lezen en meenemen in ons gesprek. Het boek is zeer leerzaam en geeft veel inzichten wat we kunnen doen voor een betere toekomst. Je kunt er als individu, consument, burger, ondernemer, medewerker of overheid mee aan de slag.

Babette geeft op basis van heel veel onderzoek iedere keer weer, wat we niet zien in onze alledaagse bezigheden bij het kopen van spullen, vervoer, huis, eten en veel meer. Voor jou als ondernemer heeft ze ook concrete tips hoe jij een eco-positieve visie ontwikkeld en ermee aan de slag kunt.

Het gesprek was voor mij echt genieten en gaf veel inzicht over hoe Babette kijkt naar de wereld en de toekomst. Er zijn vooral kansen en de verandering doe je vooral voor je eigen toekomst. Soms werd ik misschien iets te enthousiast.

Laten we beginnen…

Meer over Babette Porcelijn:

Video van het gesprek met Babette Porcelijn

Kijk hier of op YouTube

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.