De 7 beste podcast afleveringen van 2018

beste podcast 2018
testje

beste podcast 2018De Erno Hannink Show in 2018 een overzicht van de 7 beste afleveringen.

De teller staat nu op 178 afleveringen in de Erno Hannink Show, aflevering 1 was op 3 september 2015.

Ik merkte dat ik zelf veel leerde van de gasten uit de langere gesprekken in de podcast van Tim Ferris en James Altucher. Hierdoor werden de gesprekken voor mijn podcast het afgelopen jaar ook dieper en langer.

In 2018 heb ik 30 gesprekken met ondernemers opgenomen en gepubliceerd. Daarnaast heb ik 4 afleveringen gepubliceerd waarin ik iets vertelde, zonder gast.

Vooral april, mei, juli, augustus en september bleken lastig om vast te houden aan het wekelijkse ritme. Door het belang van de gesprekken in te zien, was er sinds 11 oktober iedere week een nieuwe aflevering.

Er staan nog veel gasten op mijn lijst waarmee ik graag in gesprek ga. Soms blijkt het lastig om een afspraak te maken. In 2019 reken ik er op dat de afspraken met een paar mooie gasten nu wel lukt. Wie? Dat blijft nog even een verrassing.

Het afgelopen jaar heb ik besloten om alle podcast opnames in Nederland in persoon te doen en niet via Skype. Dat heeft een positief effect gehad op mijn gevoel bij de gesprekken. Ze werden nog leuker. De gasten vonden het ook super om te doen.

Het aantal downloads van de afleveringen mag nog groeien. Tegelijk merk ik dat de podcast heel veel waarde levert.

  • Het gesprek met de ondernemer, ik leer altijd dingen die ik gebruik in mijn bedrijf.
  • De connectie met de gast.
  • De podcast is een mooi middel om een afspraak met een ondernemer te maken.

Wanneer maar één persoon ook iets gebruikt uit de aflevering ben ik al blij. Gezien de reacties die ik krijg van ondernemers, lukt dat ook.

Het afgelopen jaar zag ik de populariteit van podcasts toenemen. Meer ondernemers die in aanraking kwamen met podcasts en één of meerdere afleveringen luisterden. Vaak is het gebruik van een podcast app op de telefoon nog onbekend. Het is zo handig.

Mijn top 7 uit de gesprekken in de Erno Hannink Show van 2018.

Kees de Jong

Kees de Jong
De energie en het groot denken van deze ondernemer werkt aanstekelijk. Hij denkt altijd groot, ook in zijn hobby. Superblij met dit gesprek en de ruimte die hij ervoor maakte.

https://decideforimpact.com/show168/

Antje Meindersma

Antje Meindersma

Via een lead (die later klant werd) kwam ik in aanraking met Antje. Ze is mede-ondernemer in het bedrijf Alledaags die projecten voor klanten combineren met eigen producten. In dit gesprek kreeg ik nog meer respect voor haar manier van ondernemen.

https://decideforimpact.com/show174/

Emile Koolstra

Emile Koolstra

Emile ken ik uit mijn eerste baan. Het was toen al een plezier om met hem te werken. Als ondernemer werd ik opnieuw enthousiast over hem en zijn bedrijf. In dit gesprek deelt hij ook de moeilijke tijd als ondernemer. Zijn energie blijft aanwezig, maar slimmer verdeeld nu.

https://decideforimpact.com/show152/

Sandra Garretsen

Sandra Garretsen

Een ondernemer uit mijn regio met een bedrijf dat gestaag groeit vooral door samen met klanten te ontwikkelen. Haar kijk op ondernemen, werkgever en werknemer vind ik mooi.

https://decideforimpact.com/show155/

John Kievit

John Kivit

Met John kwam ik in aanraking tijdens de opkomst van Twitter in Nederland (2007). Nu werd het tijd om naar Den Bosch te reizen voor een gesprek over zijn bedrijven en ondernemen. Een mooi gesprek waarin hij zijn worsteling met doorgroeien deelt.

https://decideforimpact.com/show-166/

Bernadette Jiwa

Bernadette Jiwa

In de afgelopen paar jaar had ik al meerdere boeken van Bernadette gelezen. Ze is een Ierse opgegroeid in Dublin die nu in Australië woont. Ze heeft haar eigen niche gecreëerd over de rol van verhalen in ondernemen, innovatie en marketing. Ze deelt in het gesprek hoe je het achtergrondverhaal van jouw bedrijf helder krijgt.

https://decideforimpact.com/show153/

Pieter van Osch

Pieter van Osch

Met Pieter werk ik samen sinds 2008, we hebben samen mooie dingen gedaan. Zo zat ik 8 jaar met hem in een mastermind, gingen we samen naar SOBCon en organiseerden we 3 jaar Social Media Club Amsterdam. Ondernemer in hart en nieren en richt zich nu ondernemen gecombineerd met purpose. De wereld beter maken terwijl je winst maakt.

https://decideforimpact.com/show169/

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.