De prijs van migratie – Monique Bolung

Monique Bolung Golden Blues
Monique Bolung Golden Blues

Vandaag het gesprek met Monique Bolung.

Zij is oprichter van Golden Blues, een transcultureel systemisch coachbureau. Zij begeleidt MT’s die leiding geven aan cultuurverandering en coacht mensen in faseovergangen van hun leven, waarin zij zich ontheemd voelen. Haar missie is dat mensen zich thuis voelen in ontheemding, waardoor zij ontspannen kunnen omgaan met de fase tussen het oude bekende en het nieuwe onbekende.

Laten we beginnen…

Wat ik leerde van Monique:

 • Druk met zichzelf ontwikkelen.
 • Zit ze ineens volop in transcultureel systemisch coachen.
 • Als ik over datum raak dan moet je het zeggen.
 • Bewust zijn met je hele hebben en houwen wat er in je familie speelt.
 • Hard werken heeft me veel gebracht en het heeft me veel gekost.
 • Als het lastig was ging ik vooral meer doen en was ik minder bezig met de gevoelens van haar zelf en anderen zoals kinderen en partner.
 • Door open te zijn hoe je je voelt is er meer verbinding. Ze laat nu meer van zichzelf zien in een relatie.
 • Vrijuit spreken was soms gevaarlijk voor Indische mensen.
 • Kan ik die plek wel innemen want het is niet helemaal mijn grond hier.
 • De prijs van migratie.
 • Het bijzonder dat wij wensen dat we heel lang en gezond leven, terwijl een groot deel van de wereld geen eten heeft.
 • Kun je het lot dat het leven je heeft toebedeeld aanvaarden?
 • Hoe ga ik op een goede manier dood en kan ik me verzoenen met het feit dat het leven eindig is?
 • Klussen aan je lot.
 • Tempo, Time and Trust (Hilbrand Westra)
 • Als mijn hart een huppeltje maakt dan vraag ik het gewoon.
 • Thuis zijn in ondernemerschap, dan ben je ontspannen en kun je ontspannen ondernemen.

Meer over Monique Bolung:

Andere bronnen:

Video van het gesprek met Monique Bolung

https://youtu.be/b5DPg861kfY

Kijk hier https://youtu.be/b5DPg861kfY

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *