Wat is mijn rol in het geheel – Danielle Braun

Danielle Braun

Vandaag het gesprek met Danielle Braun.

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Reist de wereld rond op zoek naar wat we van tribes overal op de wereld kunnen leren over onze eigen samenleving. Schrijver van de boeken ‘de Corporate Tribe’ ‘Building Tribes’ en Da’s Gek’. Ze spreekt en schrijft over organisatiecultuur. Promoveerde op een onderzoek naar politiecultuur. 

Boardroombegeleider, cultuuronderzoeker, Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Bovenal reiziger. Onder de titel #antropoloogdesvaderlands geeft ze duiding aan de dingen die om ons heen gebeuren in kranten en op social media en radio. In Januari staat Danielle met een theater op de planken van zes theaters in Nederland.

Danielle Braun

Wat een mooie gesprek had ik met Danielle in de bossen van Soest. Tijdens gesprek heb ik veel geleerd over antropologie, cultuur en leiderschap. Ze neemt me mee hoe je als antropoloog ruimte laat voor het gesprek, om beide kanten te horen.

Waarom het belangrijk is dat we leiders hebben die echt opstaan. Dat je niet alleen achter je mensen gaat staan, maar ook ervoor wanneer het nodig is. Dat je de rotte tomaten opvangt wanneer het lastig is. Baas zijn is soms nodig en belangrijk voor het bedrijf.

Dat we onszelf willen ontwikkelen en dat het tegelijk goed is om te kijken wat onze rol is in het geheel. Het een kan niet zonder het ander.

Veel plezier met de inzichten van Danielle.

Laten we beginnen…

Meer over Danielle Braun

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.