Aandacht voor jezelf

De weg naar Gezin en Ondernemerschap Balans begint bij de eerste stap: jezelf

5 pilaren ondernemerschap en gezin balansDit is een van de pilaren uit Gezin en Ondernemerschap Balans voor Coaches: Aandacht voor jezelf.

De eerste stap is aandacht voor jezelf. Tijd en ruimte nemen voor jezelf.

Neem voldoende rust. Sluit ‘s avonds twee uur voordat je naar bed gaat de laptop of iPad. Slaap 7-8 uur per nacht. Voldoende slaap draagt bij aan een gelukkig gevoel overdag.

Beweeg voldoende en regelmatig. Probeer ten minste een uur per dag lichaamsbeweging in te bouwen. Maak wandelingen van 5-7km. Plan ze in op de momenten dat je minder presteert op een dag, of als je voelt dat je terugzakt in je energie.

De één vindt het heerlijk om hier ‘s ochtends mee te beginnen, de ander heeft een dip in de middag rond 15u.
Een andere tip is lees boeken van allerlei onderwerpen. Het opent het creatieve deel van je brein. Hierdoor kom je tot nieuwe inzichten en ideëen voor je bedrijf.

Begin met aandacht voor jezelf
de eerste stappen

Angst voor succes. Welke beelden spelen in jouw hoofd als je er over denkt dat je heel succesvol bent? Lees over mijn beelden en hoe ik toch vooruit ga.

Drie oplossingen waarmee je door de eenzame momenten komt als ondernemer. Je hebt soms het gevoel dat je er alleen voor staat, dat hoeft niet

De 5 pilaren, aandacht voor jezelf, gezin, bedrijf en gemeenschap en werken aan een betere wereld komen terug in deze column van Richard Branson.

De bucket list (emmerlijst) is een lijst van doelen die jij in je leven wil volbrengen voordat het te laat is. Maak je eigen lijst en leven.

Meer weten dan je concurrent? Lees je iedere dag een half uur in een boek dan lees je als snel 300% meer dan de collega’s in de branche.

Lees je iedere dag 15-20 pagina’s, dan lees je een gemiddeld boek uit in 15 dagen. Dit betekent dat je twee boeken per maand kunt lezen. Dit zijn 24 boeken per jaar. De gemiddelde ondernemer of CEO leest 2-5 boeken per jaar. Je hebt gelijk al een voorsprong.

En er komen nog meer artikelen over gezin en ondernemerschap.
Wil je updates over deze artikelen ontvangen vul dan hieronder je e-mail adres en naam in.

Meer leren over aandacht voor jezelf en andere tips, abonneer dan nu op mijn e-mails en je krijgt ze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *