Wat als je morgen heel succesvol wordt

Ik heb een angst. Misschien herken je het.

Het is niet de angst voor mislukking. Er is al zoveel mislukt. Na al deze mislukkingen heb ik geleerd dat er op dat moment niet veel verandert.

De wereld valt niet over je heen. Je krijgt geen puntmuts met ‘Ezel’ op je hoofd. Als je over straat loopt zien de mensen niet eens dat er iets mislukt is.

Als er iets mislukt is ben je zelfs rijker geworden. Je bent een ervaring rijker en deze gebruik je de volgende keer om het beter of anders te doen.

Fear - angst - op de rand van de afgrond

Succes

Waar ik veel banger voor ben is succes. Wat als ik morgen heel succesvol word?
Wat gaat er dan gebeuren? Wat verandert er?

Een beeld wat daarbij door mijn hoofd gaat kan ik wel schetsen.

Er komen heel veel klanten bij. Er komt dus ook veel geld bij.
Om deze zelfstandigen allemaal te helpen, moet ik meer werken. De balans van ondernemerschap en gezin slaat door naar werken.
Ik ben ook meer weg van huis om internationaal te spreken over dit onderwerp.

Onze kinderen zie ik steeds minder. Mijn lieve vrouw moet het allemaal alleen doen.
We groeien uit elkaar en uiteindelijk gaan we scheiden.
Ik zie ook veel succesvolle mensen scheiden.

Dit is mijn angst in grote lijnen en versneld afgespeeld.

Ik weet het bijna zeker, ik ben bang voor succes.

Ik streef dus ook niet naar succes. Volgens mij is succes namelijk niet het belangrijkste.
Veel belangrijker dan succes is dat je zinvol bent. Zinvol voor je omgeving en de wereld.

Streven naar zinvol in plaats van succesvol

Wat is jouw grote missie in het leven voor deze wereld?
Wat is de zinvolle bijdrage die jij realiseert?

Om zinvol bezig te zijn hoeft niets je tegen te houden. Voor een zinvolle bijdrage zijn er geen beperkingen.

Mijn levensmissie is zelfstandige ondernemers helpen een balans te vinden in ondernemerschap en gezin. Ik moet ze helpen.

Werkend aan mijn levensmissie wordt de wereld steeds iets beter.
Een voor een worden ondernemers en hun gezin gelukkiger. Een mooie balans waarbij ze werken aan hun levensmissie en nu leven.

Ik wil het zo graag dat ik het voor niets kan doen. De afgelopen jaren heb ik ook geleerd dat gratis mensen een stukje op weg helpt maar de echte doorbraak komt pas als je echt moet veranderen.

Hier moet je in investeren. Je hebt een stok achter de deur nodig.
Meer geld vragen voor je producten en diensten betekent dat mensen echt moeten kiezen, ga ik nu dit doen of iets anders.

Gratis slechte motivator

Op mijn computer en telefoon staat een aantal gratis boeken die ik nog een keer wil lezen. Op mijn bureau liggen boeken die ik gekocht heb die ben ik nu aan het lezen.

Bij het kiezen van boeken die ik gratis kan downloaden ben ik ook wat ruimer in wat ik interessant vind. Als ik een bestellijst maak bij Amazon (2-3 keer per jaar) dan kijk ik nog eens goed naar mijn wensenlijst en beoordeel ik welke boeken ik nu echt wil hebben.

Ik probeer dan onder de EUR 100 per bestelling te blijven zodat het aantal boeken dat ik wil lezen te overzien is.

Een gratis blog met interessante artikelen, een nieuwsbrief met waardevolle informatie, je voegt ze toe aan je RSS lezer of inbox. Zip, zo gedaan. Weer een aanvulling op je kennis.

Aan kennis ontbreekt het niet. Ik heb al heel veel gelezen over marketing, social media, Facebook, klanten krijgen, meer klanten krijgen, copywriting….

Het is tijd de wereld echt te veroveren. Maar dan wel op mijn manier, met aandacht voor de omgeving, mijn gezin en mijzelf. Zelfstandige voor zelfstandige.

Betere Wereld

Om door te pakken heb je regelmatig hulp nodig. Hulp van anderen. Ik loop regelmatig vast als ik werk aan mijn levensmissie. Dan heb ik hulp nodig om los te komen.

Op dat moment ben ik blij dat ik deelnemer ben in twee masterminds en aandacht krijg in het Greater Than Yourself traject met een coach. Blij met de inspiratie die ik krijg bij het bijzondere evenement SOBCon in Chicago.

De inspiratie die Pieter van Osch en ik daar krijgen willen we graag verspreiden met deze happening in Nederland. Dit is dan ook de reden van onze happening Better Business, Better World op 9 oktober in Amsterdam.

Wij denken dat ondernemers het beste in staat zijn een bijdrage te leveren voor een betere wereld. Dit evenement gaat daarbij helpen. Samen gaan wij jou helpen bij je levensmissie en zo de wereld beter maken.

Volg de ontwikkelingen op Facebook Better Business, Better World.

Angst voor succes remt mij misschien af en toe wat af en tegelijkertijd weet ik dat ik mijn levensmissie moet vervullen. Een zinvolle bijdrage bij zelfstandigen leveren over de gehele wereld.

Levensmissie

Herken je de angst voor succes?
Wat is jouw levensmissie?

Kan ik jou helpen bij de volgende stap op jouw pad?
Stel je vraag en wie weet kan ik of een van de andere lezers je helpen.

Credit foto epSos.de

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

6 reacties

 1. Dag Erno

  Zeer mooi initiatief. Ook erg herkenbaar wat je schrijft.
  Het lijkt me erg leuk om mee te werken op een of andere manier. Dus als je mijn hulp kunt gebruiken, dan hoor ik het graag!

  Groetjes
  Jan

 2. TMJ verleent kwalitatieve diensten bij het uitvoeren van zijn transporten. Wij stellen alles in het werk om beter dan onze gemiddelde concurrent te voldoen aan de wensen van de klant en laten ons leiden door de 4 kernwaarden: flexibiliteit, veiligheid, tijdigheid en service.

   1. Zo staat het al jaar en dag op onze website……
    Het is niet gemakkelijk blijkbaar om dit te omschrijven…
    Maar kijkt uzelf op de website http://www.tmj.be en dan ziet u onze dienst die wij de mensen aanbieden.
    Tot slot is het een brief of pakket dat wij van de ene naar de andere deur voeren. Meer niet, dus zeer eenvoudig. De klant betaald per kilometer.
    Wat moet ik dan nog vertellen over ons??

 3. Dag Erno,

  Nee, angst voor succes ken ik niet. Maar dat komt omdat ik succes voor mezelf gedefinieerd heb en me niet zozeer laat leiden door wat anderen succesvol vinden. John Strelecky zegt niet voor niets “succes is how *you* define it”. Ik vind mezelf succesvol als ik een goed leven kan leiden. Een leven waarin ik nooit energie te kort kom en daardoor lekker kan doen wat ik graag wil doen. En dat heb ik inmiddels gerealiseerd. Nog succesvoller kan ik dus niet worden 🙂

  Ik kan doen wat ik graag wil doen door mijn droom centraal te stellen. Mijn droom is om 1000’en te inspireren om hùn droom te gaan realiseren. Die droom is niet zomaar gerealiseerd maar is wel de enorme motor die mij in beweging houdt of de magneet die mij onweerstaanbaar aantrekt.

  Het realiseren van die droom heeft allerlei effecten hebben op mij en mijn directe omgeving. Zoals bv. geluk, erkenning en avontuur. Dat zijn effecten die veel gemakkelijker te bereiken zijn dan het realiseren van die grote droom. Het zijn ook effecten die kunnen groeien. Steeds gelukkiger worden, enz. En iedere keer als ik ervaar dat ik weer een stukje van zo’n effect heb gerealiseerd krijg ik een energy boost. Dus zo kom ik nooit energie te kort.

  Natuurlijk gaat mijn energieniveau wel op en neer. Dat hoort bij het leven. Maar overall blijft mijn energie toenemen en zelfs in een energie dip heb ik tegenwoordig vaak meer energie dan vroeger op een energie top. Of ben ik veel sneller weer uit zo’n dip dan vroeger.

  Ik wil iedereen die dat ook wil ervaren graag helpen te ontdekken hoe ze dat inhun specifieke situatie ook voor elkaar krijgen.. Misschien kun jij me helpen om die doelgroep te bereiken?

  Sweet dreams,
  Erwin

Reacties zijn gesloten.