Zo haal je meer uit je team

Hi,
Wil je een team dat zelfstandig beslissingen neemt en initiatief toont en mensen die zichzelf actief ontwikkelen?Lees dan een of meer van onderstaande artikelen en ontdek waar je begint voor een team dat gelukkiger is, dat meer bereikt en dat klanten nog beter helpt.
De automatische beslissing
Neem de juiste automatische beslissingen met impactgewoontes.
Hoe besteed ik dagelijks aandacht aan mijn missie? Wat kan ik iedere dag doen om bij te dragen aan mijn missie, hoe klein ook? Door mijn gewoontes in lijn te brengen met de missie.Welke gewoonte brengt me dichter bij mijn missie en welke gewoonte leidt me weg van mijn missie? Deel je missie en visie telkens weer, het is de inspiratie voor je team waarmee ze zelf de ‘hoe’ invullen. Lees verder over de gewoontes die je missie ondersteunen.
Dagelijkse beslissingen voor de missie
Kortetermijnbeslissing
Neem goede kortetermijnbeslissingen met impactrichtlijnen.
In de gesprekken met klanten heb ik geleerd dat ondernemers willen dat de mensen in het team meer beslissingen nemen en initiatief tonen. Dat het team zelf met ideeën komt voor nieuwe producten of ideeën van de ondernemer zelfstandig oppakt. Wat ze over het hoofd zien is dat ze dit zelf tegenhouden.

Ze willen graag meer uit het team halen, meer zelfredzaamheid zien zodat ze zelf meer ruimte krijgen om andere plannen uit te werken. Dat klinkt goed, maar waarom werkt het niet? Omdat de manier van leidinggeven dan totaal anders moet. Anders dan wat gemiddeld is bij bedrijven en anders dan wat ze zelf gewend zijn.
 
Lees ‘Haal tien keer meer uit je team’
Langetermijnbeslissing
Neem goede langetermijnbeslissingen met een impactbeslissingsproces.
Iedere dag 1% beter worden in luisteren en vragen stellen bepaalt een groot deel van mijn dag. Goed luisteren naar anderen betekent dat je jezelf goed moet kennen. Een proces dat me de rest van mijn leven gaat bezighouden, realiseer ik me.

Pieter van Osch heeft het over groeien tot je volle potentieel. “Wanneer je een bonsaiboompje bent is het onmogelijk om tot een eik te groeien.”

Het groeien tot je volle potentieel als ondernemer met je bedrijf vraagt om veel zelfkennis en ontdekken. “Wat is mijn potentieel?” is een interessante vraag om te onderzoeken. Wat is het potentieel van jouw bedrijf?

Gebruik dit hulpmiddel om het potentieel van jezelf te ontdekken
 
Beslissen voor meer gelijkheid en een beter milieu
Beste podcastaflevering van de afgelopen maand
Luisteren lijkt zo eenvoudig, zo natuurlijk, maar echt luisteren vraagt om aandacht. Een van de inzichten die ik heb overgehouden aan het gesprek met Corine Jansen is dat goed luisteren naar de ander vooral veel zelfkennis vraagt. Dit is een waardevol gesprek waar ik je nog veel meer over kan vertellen, maar ik denk dat het goed is dat je nu zelf naar Corine luistert. Veel plezier.
 
Gesprek met Corine Jansen over wat goed luisteren met je doet
Boekentip voor de maand
Het boek Stop. van Marije van den Berg had ik al eens gelezen en ik las het opnieuw voor de Ondernemersboekencast. Het blijft een geweldig boek met een goed uitgedacht proces om beter te stoppen, bijvoorbeeld met projecten en producten in je bedrijf. Bewust stoppen is een onderwerp waar te weinig aandacht en ruimte voor is, terwijl het resultaat oplevert.

Luister naar onze inzichten over dit boek.
 
Over ‘STOP.’ | Een boek over stopstrategie voor organisaties
Dank je wel voor het lezen.Heb je een vraag voor mij? Stel hem gerust.
Je kunt eenvoudig reageren op deze e-mail.

 Een fijne dag en graag tot snel,
Erno

 
PS de links in deze e-mail zijn geen affiliate links en er wordt niet bijgehouden op welke links je klikt.
PPS Het gaat goed én er zit meer in…

Het bedrijf loopt lekker. Je ervaart gestage groei. Je gaat met plezier naar je werk. En toch voel je dat er meer in zit.

De turbulente tijden ervaar je meer als kans dan als bedreiging. Kun je de groei voorspelbaar maken? Lukt het om je medewerkers daarin mee te krijgen? Hoe maak je vernieuwing en groei voorspelbaar?

Kan dat? En zo ja, hoe doe je dat?

Woensdag 30 juni gaan we me met meerdere teams hiermee aan de slag.
Nieuwsgierig? Voor meer informatie:
https://www.scaleupimpact.com/europeesscalingup