Dagelijkse beslissingen voor de missie

Hoe besteed ik dagelijks aandacht aan mijn missie? Wat kan ik iedere dag doen om bij te dragen aan mijn missie, hoe klein ook? Door mijn gewoontes in lijn te brengen met de missie.

Welke gewoonte brengt me dichter bij mijn missie en welke gewoonte leidt me weg van mijn missie? Dat is de vraag waar ik een antwoord op zoek.

Wat is de missie?

  • de afstand tussen de meest- en minstverdienende verkleinen;
  • een positieve bijdrage aan het milieu.

Automatische beslissingen om meer te verdienen

Welke gewoontes heb ik op het gebied van verdienen? Ik heb in iedere geval een overtuiging die niet direct bijdraagt aan de stijging van mijn eigen omzet en winst. De resultaten uit het verleden laten zien dat ik een overtuiging heb van een maximaal inkomen en winst.

Deze overtuiging draagt niet bij aan wat ik wil bereiken. Door meer ondernemers te helpen draag ik bij aan de missie. Dat betekent als vanzelf een stijging van de omzet en als het goed is de winst, zeker in de omgang van mijn bedrijf op dit moment.

Aan mijn dagelijkse acties heb ik toegevoegd dat ik iedere dag een bedrag overmaak naar de investeringsrekening. Deze actie heb ik nog niet één keer gedaan. Om dit te veranderen ga ik de komende tijd onderzoeken in welke bedrijven en ontwikkelingen ik ga investeren. Door dit doel helder te krijgen wordt het eenvoudiger om de dagelijkse actie te organiseren. 

Door op een vast tijdstip, dit kan ik ook eenvoudig automatiseren, de overboeking te doen ben ik me bewust van de bijdrage vandaag aan mijn missie.

Dagelijks bellen met contacten om te luisteren hoe het met ze gaat, helpt ook in meer klanten helpen. Vorige week verstuurde ik mijn nieuwste boek Impactbeslissingen van tijdrebellen. Deze week komen de boeken aan bij de mensen in mijn netwerk. Deze periode is telkens weer een goed moment om contact te zoeken en afspraken te maken. Het zorgt altijd voor momentum richting nieuwe opdrachten.

Automatische beslissingen voor een positieve impact op het milieu

Een positieve bijdrage aan het milieu gaat verder dan hergebruik of recycling. Voor mij gaat de positieve impact over niet alleen minder afval, maar de afvalberg verminderen bijvoorbeeld. Niet minder grondstoffen, maar meer grondstoffen ontwikkelen. Geen compensatie van uitstoot, maar uitstoot veranderen in regeneratie.

Het gaat over de hele keten waarin je werkt met je bedrijf verbeteren. Alles aspecten van je producten, productie en leveringen en alle verborgen impact onderzoeken en ontdekken welke gewoontes je hierin gaat verbeteren. Van minder afval, duurzame producten, afval terugnemen, grondstoffen beter beoordelen en meer. De spullen die je hebt langer gebruiken, repareren, onderdelen vervangen, de producten anders gebruiken. De producten die je verkoopt zo lang mogelijk laten gebruiken. De afvalstoffen die klanten hierbij maken weer terugnemen of gebruiken om het milieu te verbeteren.

Zoals de mondkapjes Marie Bee Bloom van Pons Design, die biologisch afbreekbaar zijn. Sterker nog, er zijn bloemzaden in verwerkt en zo dragen ze dus bij aan het milieu. De afvalberg wordt niet groter met deze mondkapjes en de biodiversiteit stijgt.

Hiervoor onderzoek ik alle producten in mijn bedrijf en onderzoek ik hoe het zit met duurzaamheid, met afval, met recyclen en met de omstandigheden tijdens de productie. Wat kan ik vinden over de leverancier? Wat kan ik ontdekken over de herkomst van het product? Wat moet ik doen wanneer het gebruikt is?

Hoe kan dit verbeteren? Zijn er leveranciers die dit beter doen? Hoe kan ik de huidige leverancier stimuleren of ondersteunen om het beter te doen?

Ik begin bij de producten waar ik het meeste van inkoop en werk terug naar de producten die ik af en toe koop.

Denk hierbij aan

  • de thee en koffie;
  • de kantoorspullen; 
  • de grondstoffen;
  • het pensioenfonds; 
  • de investeringen die ik doe. 

Alle elementen en onderdelen van het bedrijf onder de loep nemen om zo de gehele keten te verbeteren. Telkens wanneer ik een deel van de keten heb aangepakt ontdek ik nieuwe zaken in de keten die om aandacht vragen.

Ontdek hoe Rob van den Dool met Yumeko begon met het inzicht dat ganzen en eenden levend worden geplukt voor het dons in dekbedden. Dat moest anders. Ondertussen hebben ze gewerkt aan de verduurzaming van het katoen dat ze gebruiken. Daarna hebben ze gewerkt aan de kartonverpakking waarin ze de dekbedden versturen. Iedere dag 1% beter in de stap om de keten te verbeteren.

Hoe kan ik jou helpen om te werken aan het verkleinen van de afstand tussen de meest- en de minstverdienende en een positieve impact op het milieu? Laat het me weten en stuur me een bericht.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.