Dit is wat goed luisteren met je doet – Corine Jansen

Corine Jansen luisteren
Corine Jansen luisteren

Vandaag het gesprek met Corine Jansen.

Luisteren is voor Corine een ethische keuze waarin de menselijkheid centraal staat. Het is een keuze om voorbij hiërarchische verhoudingen en andere verschillen te kijken, om oprecht nieuwsgierig te zijn naar het verhaal van de ander. Het is in ons drukke bestaan gemakkelijk om afgeleid te worden en een ander, afwijkend, perspectief te negeren. 

Als iemand wil werken aan betekenisvolle verandering in zijn of haar organisatie of in onze samenleving, dan nodig ik diegene graag uit om aan het vermogen te werken een betere luisteraar te worden. In een wereld van steeds korter wordende aandachtsspanne is er moed nodig om kritisch te blijven denken, te kiezen om te luisteren naar elkaar en om te reflecteren op jezelf.

Luisteren lijkt zo eenvoudig, zo natuurlijk, maar echt luisteren vraagt om aandacht. Een van de inzichten die ik heb overgehouden aan het gesprek met Corine is dat goed luisteren naar de ander vooral veel zelfkennis vraagt. Dit is een waardevol gesprek waar ik je nog veel meer over kan vertellen, maar ik denk dat het goed is dat je nu zelf naar Corine luistert. Veel plezier.

Laten we beginnen…

Meer over Corine Jansen:

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.