Hiermee realiseer je de belangrijkste doelen op tijd

Hi,

Wat is het belangrijkste doel dat je wilt realiseren maar waar je al een tijdje niet mee verder komt? Ik ben benieuwd naar jouw antwoord op deze vraag.

Wat is hét doel dat al een tijd op je actielijst staat of in je hoofd zit, maar dat niet af komt? Een actie die belangrijk is voor je lange termijn.

Stuur mij dit doel door te reageren op deze e-mail of stuur een WhatsApp-bericht en ik ga onderzoeken hoe je dit doel gaat realiseren.

Lees nu rustig verder met de drie vaste onderwerpen in deze korte maandelijkse e-mail van mij voor jou.
De automatische beslissing
Neem de juiste automatische beslissingen met impactgewoontes.
Ik blijf worstelen met stoppen met snoepen. Er zijn een aantal dingen die deze uitdaging lastig maken:
Ik wil iets afleren. Het is veel eenvoudiger om een gewoonte te vervangen door een goede nieuwe gewoonte in plaats van een slechte gewoonte af te leren (uit Good Habits, Bad Habits).De gewoonte van snoepen zit diep. Mijn lichaam schreeuwt om de suikers in de avond. Het einde van de dag is het lastigste moment om te vertrouwen op mijn wilskracht. De wilskracht is dan al uitgeput.Ik heb geen groots doel gekoppeld aan stoppen met snoepen.
Vastberadenheid heeft een achterliggend doel nodig. Iets wat je wilt bereiken en waar je (bijna) alles voor over hebt. Een doel waardoor je de volgende dag weer opstaat en het opnieuw probeert wanneer het vandaag mislukte. Lees verder over hoe je vastberadenheid ontwikkelt in je leven.
 
Hoe ontwikkel ik de vastberadenheid om niet meer te snoepen?
Kortetermijnbeslissing
Neem goede kortetermijnbeslissingen met impactrichtlijnen.
Eefje heeft een heldere visie: dat boek moet er komen zodat ze zichzelf kan helpen, maar vooral zodat ze anderen kan helpen. Zodat ze met het boek mensen handvatten kan geven voor hoe ze de verandering moeten realiseren. Ze wil anderen inzicht geven in het proces zodat ze er zelf mee aan de slag gaan. Ze wil veel meer mensen bereiken en helpen, daar staat dit boek voor.

“Als ik een uitgever had gehad, had ik een deadline gehad en was ik al betaald, maar nu ik zelf schrijf mis ik die druk.” Hier hoor ik de kans om haar uitstelgedrag te doorbreken. Ik stel haar voor om een deadline op de website te zetten. “Een deadline die publiek bekend is waardoor je dezelfde druk voelt als je had gevoeld als je een uitgever had gehad.”

Ze maakt mijn idee nog beter en vertelt dat ze Instagram-advertenties gaat maken en mensen op een e-maillijst gaat plaatsen. “Wat als je ze niet op een wachtlijst zet, maar gelijk het boek verkoopt?” vul ik aan. “Als voorbestelling?” “Precies dat,” reageer ik enthousiast, en ik zie het voor me en voel haar enthousiasme toenemen door de telefoon.

Lees verder over het doel van Eefje.
 
De voorverkoop als stok achter de deur
Langetermijnbeslissing
Neem goede langetermijnbeslissingen met een impactbeslissingsproces.
De klimaatverandering werd lang onderschat en ontkend, en deze onzekerheid werd ondersteund door de grote bedrijven die rijker worden van fossiele brandstoffen. Ondertussen zijn de wetenschappers en een steeds groter deel van de bevolking het erover eens dat het klimaat verandert onder invloed van de mens.

Door de groei van de wereldbevolking neemt de vraag naar grondstoffen steeds verder toe. We hebben bijvoorbeeld straks te weinig land om voedsel te verbouwen waarmee we de dieren voeden, waarmee een groot deel van de bevolking zich weer voedt. Het tekort aan zoet water wordt ieder jaar duidelijker.

Dit is een van de vijf megatrends van dit moment. Deze trends bieden kansen, ook voor jouw bedrijf. Bij deze trend kun je bijvoorbeeld denken aan veranderen van bezit naar gebruik (product as a service). Dan wil je als producent dat je product langer meegaat, eenvoudig op te waarderen is en slim herbruikbaar is.

Lees de andere vier megatrends en de kansen die ze opleveren voor jou:
 
5 Trends voor jouw langetermijnbeslissingen
Beste podcastaflevering van de afgelopen maand
Het boek ‘Going Horizontal’ van Samantha Slade laat je zien hoe je in zeven stappen horizontaal gaat werken in je bedrijf, zodat anderen in je team beslissingen nemen en initiatief tonen. Ze beschrijft hoe je eenvoudig begint met een goed overleg en gedragen beslissingen. Een leerzaam gesprek waarin Samantha transparant vertelt hoe het werkt bij haar bedrijf.

Luister naar Samantha en leer hoe jullie meer horizontaal kunnen werken.
 
Gesprek met Samantha Slade over horizontaal werken
Boekentip voor de maand
Op 22 april werd bekend gemaakt dat Fantoomgroei van Sander Heijne en Hendrik Noten was verkozen tot het managementboek van het jaar. Dit is een interessant boek dat duidelijk is over de problemen met de Nederlandse economie op dit moment en met ideeën komt voor hoe we uit deze problemen komen. Ik las het in een paar dagen uit.

“Juist in tijden van fantoomgroei hebben we ondernemerschap nodig om de wereld duurzamer en socialer te maken. Het probleem is dat we de definitie van ondernemerschap en welvaart hebben verengd tot winstoptimalisatie, ongeacht de gevolgen voor klimaat of maatschappij.”
Daarin spelen wij dus een rol.
 
Bekijk Fantoomgroei – managementboek van het jaar 2021
Een bonusboekentip deze maand, van een van mijn favoriete schrijvers James Altucher, is het boek ‘Skip the Line’ (Kindle).
 
Dank je wel voor het lezen.Heb je een vraag voor mij? Stel hem gerust.
Je kunt eenvoudig reageren op deze e-mail.

 Een fijne dag en graag tot snel,
Erno

 
PS de links in deze e-mail zijn geen affiliate links en er wordt niet bijgehouden op welke links je klikt.
PPS Het gaat goed én er zit meer in…

Het bedrijf loopt lekker. Je ervaart gestage groei. Je gaat met plezier naar je werk. En toch voel je dat er meer in zit.

De turbulente tijden ervaar je meer als kans dan als bedreiging. Kun je de groei voorspelbaar maken? Lukt het om je medewerkers daarin mee te krijgen? Hoe maak je vernieuwing en groei voorspelbaar?

Kan dat? En zo ja, hoe doe je dat?

Als mede-organisator breng ik graag dit onder je aandacht:
https://www.scaleupimpact.com/europeesscalingup