Verzamel volgers op Twitter

Meer volgers betekent meer…?
Vandaag zag ik deze 3 nieuwe volgers in mijn volgers overzicht op Twitter. Accounts met +10.000 volgers zelfs een met bijna 60.000 volgers.

Metro Garage Door Co.

TicketVoid

Mompreneurs Cafe

Klik op de afbeeldingen voor groter formaat. Klik op terug om weer hier te komen.

Welke waarde hebben ze volgens jou?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

15 reacties

 1. Hi Erno,

  In dit geval betekenen volgers helemaal niets.
  Dit is gewoon linkjes ruilen: ik volg jou, jij volgt mij.

  Het is blijkbaar nog steeds erg belangrijk voor sommige mensen.

 2. Tja, blijft lastig in te schatten dit soort accounts. Nieuwe volgers volg ik in principe altijd terug, zodra duidelijk is dat het personen zijn of een merk waarvan de identiteit duidelijk is. Ik zet ze dan in een aparte lijst met nieuwe volgers om zo een tijdje te kijken wat ze zoal tweeten, die eerste selectie bepaald later of ik ze blijf volgen of niet.

  Bij deze accounts zou ik Metrogaragedoor zeker niet gaan volgen, die heeft waarschijnlijk een tool gebruikt om veel volgers te krijgen want aan z’n tweets kan het niet liggen. Ticketvoid zou ik ook niet gaan volgen, die tweets komen nogal oninteressant en mechanisch over. Wellicht ligt het anders bij Mompreneurscafe, die krijgt het voordeel van de twijfel en komt in de nieuwe lijst, de nabije toekomst zal blijken of er een blijvende volg relatie ontstaat.

 3. @Bart zou het een waarde in de toekomst kunnen zijn?

  @Peter voor mij was dat ook ongeveer de keuze – alleen volg ik @Mompreneurscafe toch ook echt niet. Voor mij moet er interactie plaats vinden. Dus ook reacties naar andere mensen.

 4. Het is de verkeerde manier om een relatie op te bouwen. Je spreekt in ieder geval niet je doelgroep aan, maar je bent gewoon aan het zenden. Niet echt “social” gedachte dus.

  De waarde is dus van deze volgers is dus echt heel laag.
  Het lijkt bijna op een spammer die adressen aan het verzamelen is.

 5. Nu ligt dat voor iedereen anders, maar dit soort volgers block ik meteen. En ik ben daar vrij streng in: volgers die het duidelijk alleen doen om terug gevolgd te worden block ik, hoe “menselijk” ze ook zijn. Ik volg juist niet iedereen terug omdat ik een van de grote voordelen van twitter vind dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je wel of niet ziet, itt bv een mailinglijst waar je de “vervelende ” mensen maar voor lief moet nemen.

 6. Hoi Erno,
  Veel wil lang niet altijd zeggen dat het ook goed is. deze bedrijven hebben voor mij geen waarde en volg ik niet terug, voornaamste reden is dat er geen interactie is. Er is niets persoonlijks of sociaals aan. En daar gaat het toch om bij twittereren.
  Waarom willen ze mij volgen? Soms volg ik een tijdje iemand (met veel volgers) die een link heeft met wat ik doe. Als het dan interessante blijkt wat hij schrijft blijf ik een volger, ander gooi ik hem er weer uit. Blocken doe ik niet tenzij het iemand is die me belachelijk maakt of als het sex tweets zijn.
  Ik vind het idee van Peter handig: een aparte lijst met nieuwe twitteraars. HOe maak je zo’n lijst?
  verder ga zo door, ik volg je zeker.
  groet Lorraine

  1. @Lorraine Gebruik je Twitter in de browser via Twitter.com of heb je een applicatie die je gebruikt? Als je Twitter.com bezoekt voor je tweets dan zien je rechts, onder search, lists staan. Daaronder staat ‘New list’.

 7. @Erno
  Is ook wat anders. Maar voor jou ligt dat denk ik wat anders dan voor tweeps als ik: ik twitter een combi van werk en privé en vind het gewoonweg vervelend als iemand mij zich als tweep wil opdringen. “Gewone” mensen block ik niet, maar dus wel wat je hier als voorbeeld geeft.

 8. @Erno
  Iets te snel verstuurd..
  Met anders bedoelde ik: het is natuurlijk grotendeels je werk. Mijn werk ligt op een ander vlak. Een ander voorbeeld van een tweep die ik wel ga blocken als hij nog een keer langskomt is @OuwehandsDierenpark. die is nu al 2 keer bij me langs geweest voor maximaal 1 dag. En deze zend alleen maar. Ondanks het feit dat deze tweep dus wel in mijn interessegebied zit vind ik dit een te agressieve manier van aandacht trekken die ik niet waardeer. Overigens doen veel tweeps in mijn omgeving het op “mijn” manier.

 9. Soms snap ik de ophef niet over door wie je gevolgd wordt, ben je daarvoor bang dan moet je geen openbaar profiel nemen.

  Het is net als radio, tv, websites of specifieker een RSSfeed. Jij zendt de publieke ruimte in, bij deze voorbeelden heb je geen idee wie het ontvangt. Bij twitter krijgt deze luisteraar, kijker, lezer opeens een gezicht, is het dan opeens een reden om je zorgen te maken?

  Tuurlijk, het zijn volgers die mogelijk niks anders doen dan proberen meer volgers te krijgen, wat waarschijnlijk niet erg nuttig is/niet de bedoeling van twitter is. Maar zolang ze geen tweets @mij gaan sturen, ga ik er geen moeite in stoppen.

  1. @Frank ik maak me geen zorgen en stop er dus ook geen moeite in zoals bijvoorbeeld blokken. Ik ben wel geïntrigeerd door accounts met 10.000 volgers die niets zeggen. Waarom doen ze dat en wat bereiken ze er mee?
   Als een TV kanaal of krant die wel 10.000 abonnees heeft maar er wordt niet uitgezonden of de krant is leeg. Wat is daar de waarde van?

 10. ik heb er geen moeite mee metrogaragedoor te volgen, hij zendt toch vrij weinig rommel uit. Ik gebruik twitter niet om een relatie op te bouwen, maar om te kijken wat iemand anders zegt en daar eventueel op te reageren, artikelen die ik belangrijk of goed vind te delen en te zoeken naar wat er over een bepaald onderwerp aan artikelen te vinden is, dat niet in google te vinden is. Als er echter een goede uitspraak voorbijkomt pik ik die mee.

Reacties zijn gesloten.