Verander je vragen, verander je leven – Aflevering 35

Welkom bij aflevering 35 van de Erno Hannink Show

Dit keer geen interview maar een bijdrage van mijzelf, vanwege het boek wat ik laatst heb gelezen.

Shownotes

 

Het boek heb ik nu bijna uit, ik ga het nu ook toepassen en weet zeker dat het mij en veel anderen ontzettend zal gaan helpen. Het boek heet : Change your questions, change your life, geschreven door Marilee Adams.

Het stellen van vragen geeft je mogelijkheden tot nadenken, zowel voor diegene die de vraag stelt als diegene die hem gaat beantwoorden. Denk meer na en reageer niet te snel. Hierdoor neem je rust en haal je emotie uit het moment.

In de kern draait het boek over 2 dingen. Er gebeuren dingen waar je weinig invloed op hebt, die wel invloed op jou hebben. Je kunt hierop reageren door de rol van een veroordelaar aan te nemen. Probeer juist eens de rol van een observator aan te nemen. Als observator kun je vragen stellen, dingen ontdekken en naar de toekomst kijken.

Het verhaal gaat over Ben, een man die leiding geeft bij een bedrijf en vaak vragen krijgt. Het staat bekend als de antwoordenman. Maar dan gaat het mis en zoekt Ben hulp bij een coach. Deze verzoekt hem om zich meer op te stellen als een man van vragen, en niet van antwoorden.

Neem bij situaties van stress en op het moment dat je begint je geduld te verliezen even een moment rust. Bekijk de situatie en stel jezelf vragen. Hoe verander ik dit en hoe help ik anderen het beste? Zo kun je ontzettend veel veranderen.

In plaats van snel te reageren met emotie, reageer je kalm, neem je adem, bekijk je de situatie, stel je een vraag aan jezelf en aan de ander en breek de situatie open.

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer ondernemers deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@decideforimpact.com Ik hoor graag van jou.

Online jouw expertise delen en daarmee nieuwe leads aantrekken? In contact komen met klanten die jou nu nog niet kennen?

Online verspreiden van jouw expertise op een manier zodat het je zo min mogelijk tijd kost.

Dan is Online Visibility Done4You voor jou.

Het enige wat jij hoeft te doen is jouw expertise uit je hoofd te halen. Wij zorgen er voor dat deze expertise online wordt gepubliceerd en wordt verspreid.

Online Visibility Done4You vind je op decideforimpact.com

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Podcast Getagged

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.