3 jaar achter elkaar dezelfde omzet – Tineke Rensen

Tineke Rensen business coach ondernemer

In deze aflevering het interview met ondernemersadviseur Tineke Rensen.

Tineke startte op haar 25e met een typemachine en wonend in een stacaravan, haar eerste bedrijf. Haar meest succesvolle, internationale bedrijf, verkocht ze in 2011. Sindsdien richt ze zich op de groei van MKB-bedrijven t/m 25 man personeel. Voor ondernemers is zij sparringpartner, coach en mentor.

Wauw!

Tineke Rensen business coach ondernemer


Tinke is in 1998 uitgekozen tot beste vrouwelijke ondernemer van Zuid Holland. Zij was topsporter en lid van 2 nationale sportteams, freestyle kayakken en freestyle buckel-skiën. Bij het kajakken behoorde zij tot de Europese top en zij werd Nederlands kampioen.

Zij schreef het ondernemersboek: “Geef je Concurrenten het Nakijken”

Shownotes

Je kunt haar bereiken via haar website: http://power-events.eu/
Hier vind je ook het Gratis eboek – business make-over in 8 stappen.

En op:

Boeken die genoemd zijn in deze aflevering:

Dit zijn een aantal quotes uit het gesprek:

  • Mijn klanten zijn vooral MKB-bedrijven tot en met 25 mensen personeel, waarin de ondernemer zelf de bepalende factor speelt. Hij of zij heeft een belangrijke rol in de onderneming. Ik vind daarom ook dat je als ondernemer altijd de beste versie van jezelf moet zijn en uitstralen
  • Als ik nu terug kijk op mijn periode als MKB-ondernemer, is het belangrijkste wat ik geleerd heb toch wel het feit dat je als bedrijf moet veranderen. Als je je omzet wilt verdubbelen kun je dat niet meer doen door enkel harder te gaan werken. Je zult anders moeten gaan werken en dat wist ik toen nog niet maar nu wel.
  • Toen ik 25 jaar geleden ben gestart met ondernemen was er geen openheid. Iedereen was bang om de rest in de keuken de laten kijken en hielden alles voor zichzelf. Wat dat betreft is de sfeer in de samenleving heel erg veranderd. Er is veel meer ruimte om elkaar te helpen, het is makkelijker om hulp in te schakelen, omdat er meer hulp is. Het is tegenwoordig “done” om jezelf kwetsbaar op te stellen.
  • Wat ik veel bij mannelijke ondernemers zie, is dat zij het toch nog steeds als een zwakte zien om hulp te zoeken. Vrouwelijke ondernemers hebben dit veel minder. Daarom werk ik graag met vrouwen, die doen het namelijk veel sneller en makkelijker.
  • Mijn boek “Geef je concurrenten het nakijken”, gaat over de 8 stappen voor meer geld voor ieder bedrijf. Het is geschreven om ondernemers kritisch naar zichzelf te laten kijken. Tevens bespreek ik aspecten uit de persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer ondernemers deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@decideforimpact.com Ik hoor graag van jou.

Online jouw expertise delen en daarmee nieuwe leads aantrekken? In contact komen met klanten die jou nu nog niet kennen?

Online verspreiden van jouw expertise op een manier zodat het je zo min mogelijk tijd kost.

Dan is Online Visibility Done4You voor jou.

Het enige wat jij hoeft te doen is jouw expertise uit je hoofd te halen. Wij zorgen er voor dat deze expertise online wordt gepubliceerd en wordt verspreid.

Online Visibility Done4You vind je op decideforimpact.com

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.