Hoe gaan we de loonkloof dichten? – Sophie van Gool

Sophie van Gool vrouwen loonkloof
Sophie van Gool vrouwen loonkloof

Vandaag het gesprek met Sophie van Gool.

Sophie is econoom met als missie om de loonkloof te dichten. Ze is auteur van het boek ‘Waarom vrouwen minder verdienen en wat we eraan kunnen doen’. Met haar bedrijf Salaristijger zet ze zich in voor gelijke beloning. Ze is columnist voor Het Financieele Dagblad en medepresentator van de podcast I’m Speaking.

In mijn missie werk ik eraan om sociale ongelijkheid terug te dringen. De loonkloof tussen mannen en vrouwen, en tussen minderheden is een van de elementen die voor sociale ongelijkheid zorgt. Het boek Waarom vrouwen minder verdienen geeft mij achtergrond waardoor dit ontstaan is en wat we kunnen doen om de loonkloof te veranderen.

Leer meer over de loonkloof die er is, hoe witte mannen dit recht praten en wat we als ondernemers kunnen doen om dit te doorbreken.

Laten we beginnen…

Meer over Sophie van Gool:

Video van het gesprek met Sophie van Gool

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.