De voedingsketen digitaliseren voor positieve impact – Marieke de Ruyter de Wildt

The New Fork Marieke de Ruyter de Wildt

Vandaag het gesprek met Marieke de Ruyter de Wildt.

The New Fork Marieke de Ruyter de Wildt

De in Tanzania geboren Marieke is oprichter van The New Fork, een blockchain-bedrijf gevestigd in Amsterdam. Marieke’s fascinatie voor agrivoeding begon op toen ze door Afrika reisde op haar 17e. Ze begon haar carrière in de informatica aan de Universiteit van Wageningen en werkte meer dan 20 jaar aan landbouwdata, van meer dan 50 landen.

Ze keerde terug naar Universiteit van Wageningen en vervulde verschillende managementfuncties over impact evaluatie, ze werd directeur van een softwarebedrijf dat compliance processen digitaliseert en richtte in 2017 The New Fork op. The New Fork bouwt nieuwe technologieën voor de landbouw supply chains, gespecialiseerd in blockchain.

Ik weet niet veel over blockchain maar ik ben wel geïnteresseerd in goed voedsel. Producten die geproduceerd worden met eerlijke processen en structuren die een positieve impact hebben op de planeet en de maatschappij. Een eerlijke prijs voor de boer en minder macht bij de grote producenten. Na het zien van vele documentaires over voedsel, de ketens en de boeren raakt me dit onderwerp en werd het een interessant gesprek met Marieke. Zij maakt de keten transparant en daarmee duurzamer en eerlijker met blockchain. Ik heb veel geleerd van Marieke.

Luister daarom nu naar de inzichten van Marieke.

Laten we beginnen…

Meer over Marieke:

Persbericht die Marieke noemt: https://www.refresco.com/en/stories/transparency-sustainable-juice-through-new-juicychain-foundation/

Video van het gesprek met Marieke de Ruyter de Wildt

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.