De 10 principes van betekenisvol ondernemen

Met welke van de onderstaande principes ben je het niet eens?

  1. We zullen nooit iets verkopen waar mensen niets aan hebben of wat slecht voor ze is.
  2. Onze producten en diensten maken de wereld beter. Dat is belangrijker dan geld verdienen.
  3. Wij vragen medewerkers, klanten en/of leveranciers ons te helpen een positieve bijdrage aan de samenleving te leveren.
  4. We zetten onze kennis, ervaring en mensen actief in voor maatschappelijke projecten waaraan we een zinvolle bijdrage kunnen leveren.
  5. Wij verzetten ons tegen kortetermijndenken en de wegwerpmaatschappij door te investeren in duurzame producten en diensten, duurzaam inzetbare mensen en langlopende klantrelaties.
  6. Wij willen alleen groeien als we daardoor meer kunnen bijdragen aan het verbeteren van de samenleving.
  7. Wij meten succes af aan andere zaken dan de stijging van ons marktaandeel, onze omzet en onze winst.
  8. Wij stimuleren geen koopjesmentaliteit.
  9. Bij ons krijgt iedereen een passend en eerlijk salaris en wordt iedereen die met ons samenwerkt en onderdeel uitmaakt van de productieketen passend beloond.
  10. Wij hanteren voor al onze producten en diensten een rechtvaardige prijs.

Welke van deze principes kloppen niet voor jou?

Het gaat er niet om of je het al doet, of dat je al weet hoe je het moet doen, maar welke van deze principes kloppen niet voor jou?

Nu je dit duidelijk hebt kunnen we samen aan de slag om de principes die wel voor jou kloppen in de praktijk van je bedrijf te brengen.


Je downloadt een handige PDF die je kunt printen en bespreken in je bedrijf direct van de website van De zaak van betekenis – Kaj Morel.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.