De tijd zal het leren

Na het lezen van het hoofdstuk 50/1 in het nieuwe boek Skip the Line, van James Altucher, nam ik vanochtend een beslissing met impact. Wat precies de impact is weet ik nog niet, maar het heeft in ieder geval een negatieve impact op het verkeer naar ernohannink.nl.

Het 50/1-hoofdstuk gaat over de Paretoregel. Die houdt in dat 20% van je energie verantwoordelijk is voor 80% van het resultaat. Je herkent het vast, 20% van je klanten is verantwoordelijk voor 80% van de omzet of de winst. Kan het ook zo zijn dat 20% van je medewerkers verantwoordelijk is voor 80% van het resultaat?

Welke 20% van mijn werkzaamheden is verantwoordelijk voor 80% van mijn inkomen? Dit is interessant om te onderzoeken. Wanneer ik tevreden ben met 80% van mijn inkomen en de resterende opdrachten, projecten, werkzaamheden en klanten kan schrappen, dan houd ik tijd over voor andere acties.

Eerder hoorde ik James Schramko vertellen over de Pareto-regel op de Pareto-regel toepassen. In dit hoofdstuk beschrijft Altucher hoe 4% van je energie 64% van het resultaat oplevert. Daarna nog een stap verder, hoe 1% van je acties 50% van je resultaat oplevert. De kunst is uitvinden welke 1% verantwoordelijk is voor 50% van het resultaat. Daar kom ik in een later artikel op terug.

Na het lezen van enkele voorbeelden uit dit hoofdstuk kwam ik tot de conclusie dat het tijd was om mijn ego aan de kant te zetten en de artikelen over Facebook en waarschijnlijk ook over LinkedIn te schrappen van de website. Een keuze die ik snel en redelijk eenvoudig kan maken. 

Wat belangrijker is, is het effect van deze keuze in de tijd. Wat is het effect van deze beslissing voor mij?

De verwachting is dat het verkeer in elkaar zakt. Mijn website ontvangt op dit moment veel bezoekers op de artikelen over Facebook, 50% van het verkeer in de afgelopen twee maanden. Deze bezoekers leveren in de omzet niets op. Ze komen wel met vragen via de e-mail, maar daar komt geen omzet uit. Deze bezoekers met vragen over Facebook vertroebelen mijn zicht op de bezoekers die er wel toe doen. Ze geven een totaal verkeerd beeld van de bezoekers die ik nu graag aantrek, ondernemers die groeien in duurzame impact.

Wat het effect van deze beslissing op de lange termijn is weet ik nog niet. Ik hoop dat het ruimte maakt voor die 20%.

Jason Fried zegt:

“Decisions aren’t hard — it’s the moments after that are.

Whenever I make decisions, I don’t think about now, I think about eventually. How will this feel then? Right now is the wrong measure of the moment. Later is the right one.”

Jason Fried

De tijd zal het leren.

Skip the Line - James Altucher
Skip the Line – James Altucher

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.