De 10 mythes om meer gedaan te krijgen – The Energy Project

Slaap en beweging zijn essentieel om meer gedaan te krijgen. Als je een uur minder slaapt, kun je een uur meer werken. In deze video’s leer je meer over de 10 mythes om meer gedaan te krijgen.

De video’s zijn van The Energy Project. Een project waar ik terecht kwam via Ondernemer die minder werkt, groeit sneller van Verne Harnish in de Sprout.

Eerst een heel eenvoudige tip waarmee je kunt beginnen: Adem in en tel tot 3 en adem uit en tel tot 6.

De onderstaande video’s duren allemaal iets meer dan 1 minuut. Bekijk ze alle 10 in ongeveer 12 minuten. Misschien wel de meest leerzame 12 minuten vandaag.

De meest gebruikelijke mythes

Mythe 1: Productiviteit gaat over het beter managen van je tijd

Mythe 2: Multi-tasking is essentieel in een wereld van oneindige vraag

Mythe 3: Minder slapen is een goede manier om meer gedaan te krijgen

Mythe 4: Bezorgdheid en angst helpen ons beter te preseteren

Mythe 5: Onze capaciteit groeit natuurlijk om aan de vraag te voldoen

Mythe 6: Creativiteit is genetisch bepaald

Mythe 7: De beste manier om energie op te doen is 3 keer per dag te eten

Mythe 8: Beweging heeft geen effect op je prestatie aan je bureau

Mythe 9: We hebben weinig controle over hoe we ons voelen

Mythe 10: We moeten alleen vertrouwen op onze bestaande sterktes

Oke, ééntje nog dan: Mythe 11: Hoe meer uren je werkt des te productiever je bent

Volgens Schwartz zijn er 4 types energie behoeften:

 1. Fysieke energie dit is de kwantiteit van energie. Er zijn 4 componenten: voeding, fitness, slaap (7 – 8 uren), en vernieuwing.
 2. Emotionele energie de kwaliteit van energie. Als je enthousiast, energiek, optomistisch voelt presteer je het best.
 3. Mentale energie de focus van je energie. We zijn meer productief als we de aandacht op een ding concentreren zonder onderbreking.
 4. Spirituele Energie het doel van de energie. Als je echt gepassioneerd bent voor wat je doet, stop je er meer energie in.

Het bedrijf op Facebook en Twitter

Hoeveel uren slaap haal jij gemiddeld in een nacht?
Hoe vaak eet je een gezonde maaltijd per dag?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

3 reacties

 1. Leuke blogpost! Ik vind de ideeen van Tony Schwarz heel interessant en blader nog regelmatig door z’n boek ‘The way we’re working isn’t working’. Veel van de dingen uit z’n boek deed ik al (goed op m’n energieniveau letten en kijken waardoor het nog hoger kan worden), maar toch geeft hij steeds weer nuttige inzichten.

  Ik verbaas me er steeds weer over dat dit soort dingen die gewoon op de basisschool worden geleerd. En dat we in een cultuur leven waarin dingen die slecht zijn voor onze energie nog zo vanzelfsprekend zijn (ongezonde snacks ipv lekkere en gezonde snacks). Je ziet dat er een ‘voedingsindustrie’ is ontstaan die draait om goedkope en kunstmatig gefabriceerde slechte voeding, in plaats van eenvoudige gezonde voeding (die ook lekker is!). Gelukkig zijn er mensen zoals Tony Schwarz die ons op dit gebied scherp houden.

  Goed dat je dit deelt op je blog!

 2. Ha Erno,

  Erg fijn stuk. Ik heb er zo lang mijn homepage van gemaakt (om het niet zomaar links te laten liggen) en ook meteen het boek dat Ellen noemde op mijn boeken wantlist gezet.
  Dankjewel!

Reacties zijn gesloten.