Zet Social Media Event 2009 in je agenda

social-media-event-siteDe afgelopen weken zijn Laura Babeliowsky en ik begonnen met de planning van het 2e Social Media Event (SME09). Het enthousiasme van de deelnemers van SME08 zorgde er voor dat we al snel wisten dat we dit weer gingen doen.

Nadat we samen en met de locatie van onze keuze een datum hadden vastgelegd – 11 juni 2009 – kon het werk beginnen. Dit jaar vindt het evenement plaats in Seats2Meet te Utrecht. Waarom deze locatie?

  • ligging – goed bereikbaar met het OV – dus minder milieubelastend
  • heerlijke locatie met fijne mensen – als ik onderweg ben met de trein kom ik er graag.

Naast Seats2Meet en MeetingPlaza is Ronald van den Hoff ook oprichter van Mindz.com. Het leek ons dan ook een mooie gelegenheid om voor dit event van Mindz gebruik te maken. Dit betekent dat we vertrekken bij Ning en verhuizen naar een Plaza binnen Mindz. Ook gaan we gebruik maken van het events gedeelte binnen Mindz.

Dit jaar wilden we ook een eigen site. Dus naast de omgeving in Mindz een eigen stek op het web. Makkelijker ook met vindbaarheid en doorverwijzen :0) De online basis is socialmediaevent.nl geworden.

Voor de site heb ik gebruik gemaakt van WordPress en het Thesis theme (aff). Thesis is een geweldig interessante thema waarmee je je site helemaal kunt vormgeven. Je hebt er wel een beetje html, CSS en PHP kennis voor nodig. Het forum en de Thesis site geeft wel veel hulp. Of je schakelt een expert in natuurlijk, nog handiger.

Vanochtend ontving ik van QRCommunicatie het logo voor SME09. De site staat nu in basis. Telkens gaan we nu de site aanvullen en uitbreiden met onderdelen die we definitief hebben. Zo komt er volgende week meer uitleg over de Awards en de aanmelding.

Dit is de site nu:
social-media-event-site

Dit jaar gaan we de inhoud van het evenement ook wat aanpassen. Iets minder en kortere presentaties. We willen namelijk ruimte maken zodat je zelf aan de slag kunt. Er is eerst een presentatie en dan ga je zelf in een groep van 5-6 personen kijken hoe je het gepresenteerde zelf kunt toepassen. Meer over SME09.

Verder wordt er tijdens het avond-netwerk-event 2 Awards uitgereikt. Een Dutch Small Biz Blog Award en een Dutch Social Media Star Award.

Twitter

Vorig jaar waren de reacties over Twitter onder enkele deelnemers al enthousiast, maar het grootste deel kende Twitter nog niet. Dit jaar is Twitter zeker een onderdeel in het programma. Een eigen Twitter profiel voor Social Media Event ontbreekt dan ook niet; @socialmediaeven (de ’t’ paste net niet meer).

Het profiel heb ik een passende achtergrond gegeven, zodat iedereen gelijk kan zien welke mensen er achter het evenement zitten. Het persoonlijke karakter dat we allebei zo belangrijk vinden. Je doet namelijk geen zaken met een bedrijf of een organisatie maar met mensen.

sme09-twitter

Mindz SME Plaza

Zo ziet de plaza op Mindz er nu uit. Met direct een link naar het events gedeelte.
sme09-mindz

Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
Vergeet niet 11 juni 2009 vanaf 9:00u alvast in je agenda te blokken.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.