Welke foto voor boekpromotie?

De promotie voor het boek Laat de klant naar jou komen start binnenkort. A.W. Bruna heeft hiervoor een foto van mij gevraagd. Nadat ik een fotoshoot had gedaan met Daniel Hoitink zijn hier de volgende 2 foto’s uitgekomen. Welke moet ik nu kiezen?

erno-stoel-shirterno_pak_groen

Graag hoor ik welke foto jij het beste vindt passen bij de promotie van het boek.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

24 reacties

 1. Foto 1, lekker relaxt wachtende op klanten die naar jou toe komen. En ondertussen even iets anders doen. Tweede ziet er actiegerichter uit, jasje aan om klanten te bezoeken.

 2. combinatie van de 2 was het best geweest… bovenste, en dan in de camera kijken…

  hangt ook af hoe ze het willen gebruiken, anders laat je de vormgever kiezen die weet het beste hoe/waar het in komt

 3. Pfff, lastig hoor Erno. Ze zijn allebei leuk.
  Aan de eerste spreekt me het ‘casual’ en nonchalante aspect erg aan. Die foto zou zomaar op een familiebarbecue genomen kunnen zijn. Bij de tweede vind ik het weer prettig dat je recht in de camera kijkt. Als lezer zou ik me dan misschien meer aangesproken voelen. Hij is weliswaar iets zakelijker maar dat wordt weer opgeheven door de landelijke achtergrond. Ik zou dus voor 2 gaan.

 4. Foto 2, je kijkt de lezer/koper aan.
  (Daarbij gebruiken we in de folder enkel de gezichten van de auteurs en dan komt 2 zeker beter uit)

 5. Erno, ik zou kiezen voor foto 2. Normaal gesproken stem ik voor los en casual, maar op foto 1 ben je wat licht/bleek en is het misschien net iets te normaal. Foto 2 sta jij centraal en kom je goed uit de achtergrond. Je kijkt recht in de camera. Ik stem voor 2. Succes!

 6. Foto 1. Daar zie je eruit als iemand waar de klanten vanzelf naartoe komen. Jij hoeft nergens heen want ze vinden jou. Op de tweede foto zie je eruit alsof je op pad gaat om klanten te vinden. Gezien de aard van het boek lijkt mij foto 1 de beste optie.

 7. Ik kies voor foto 2, de andere foto heeft meer afstand en geeft afleiding door de spiegelinge en draaiing, foto 1 is zelfs als cover foto te gebruiken.

 8. Dank jullie wel allemaal. Erg fijn dat jullie met me mee willen denken. Grappig ook de andere motivaties dan die ik zelf bedacht had.

 9. Foto 2 is het geworden voor de promotie van het boek.
  De eerste foto wordt beslist op een later moment nog weer gebruikt.

 10. vind 1ste ontspannen, maar zou van mij kleinere uitsnede mogen hebben. Anders toch twee, die zakelijker is.

  Beide prettig.

 11. Ik stem voor foto 2. De eerste vind ik te bleek, shirt te casual. Doelgroep = ondernemers, toch zakelijke uitstraling kiezen.

 12. Erno, ook ik ben voor foto 1. Ik vind ze allebei erg leuk, maar op foto 1 zie je er heel relaxed uit en ik vind hem geloof ik geschikter voor een boekomslag. Een paar anderen schreven het al: op 1 zie je eruit als iemand die klanten verwacht, terwijl je op 2 op pad lijkt te gaan en daar gaat het boek niet over. Ondernemers hoeven niet áltijd strak in pak te zijn hoor! 🙂

  En verder heel hartelijk gefeliciteerd met je boek!!! Ik hoop dat het snel uitkomt en ik wens je veel tevreden kopers toe

  Groeten, Sophia Berkati

 13. Erno, ik lees dat je toch voor foto 2 hebt gekozen:-). Ik wens je veel succes toe met je boek. Dat het goed verkocht mag worden en veel mensen verder helpt.

  Groeten van Sophia

Reacties zijn gesloten.