Personal Branding voor een organisatie

Is het mogelijk om personal branding in te zetten in een grotere organisatie?
Twijnstra Gudde denkt van wel. De interim manager Marketing en Communicatie is vertrokken. Dus zijn op zoek naar een ervaren Manager Marketing en Communicatie manager.

De regie van het merk Twynstra Gudde is in handen van de afdeling Marketing en Communicatie. De medewerkers van deze afdeling bewaken en sturen de corporate branding en coachen en begeleiden onze adviseurs en managers bij hun personal branding. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de marketing- en communicatiestrategie, relatiemanagement en campagnes, interne communicatie, salesondersteuning en informatiemanagement.


Zelf denk ik ook dat het slim is bij een adviesorganisatie aandacht te schenken aan personal branding. Je hebt dan aan de ene kant het merk van je bedrijf en daarnaast de branding van die individuele specialisten. De verschillende specialisten werken bij allerlei opdrachtgevers het is slim om je dan als specialist duidelijk te positioneren.

Ook Pentascope, bijvoorbeeld, werkt hier aan. Afgelopen Lifehacking Academy kwam ik er achter dat deze specialisten dat soms best lastig vinden. Promotie van jezelf, een beetje marketing van jezelf of jezelf verkopen dat vind niet iedereen even gemakkelijk.

Martijn Hulst publiceerde dit in zijn weblog.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.