Hulp gevraagd voor de outline van Family & Business Blend

Het is weer zo ver. Een boek dat al een tijdje in mijn hoofd zit moet er nu echt uitkomen.

Het onderwerp waar ik me sinds de zomer van 2012 steeds meer op richt is gezin en bedrijf in balans. In balans betekent niet dat het één hoeft te lijden onder het andere. Het is meer een mix.

boek schrijven Family & Business Blend

Er moet nog veel gebeuren en het begin is er. De opzet (outline) staat op papier.

Voor nu heet dit boek Family & Business Blend manifesto.

Het boek verschijnt in het Engels. Een goede mix tussen gezin en bedrijf gaat voor mij verder dan Nederland. Het speelt in veel culturen en is volop in ontwikkeling.

Dit moet mijn eerste e-boek worden dat via Amazon verkocht gaat worden, vandaar ook direct in het Engels.

In het voorwoord van For Better or for Work schreef Jane Berentson van Inc. Magazine

“…how to pursue two of the most absorbing, draining, fulfilling activities imaginable – building a company and building a family – at the same time without shortchanging either or dying of exhaustion.”

Dat gevoel. Dat is precies waar ik meer over wil weten. Waar ik alles over wil delen.

De outline kun je hier bekijken en eventueel downloaden:
family-business-blend-manifesto-outline.pdf

Lees de outline, het is vooral een hoofdstukindeling met onderwerpen die ik tot nu toe bedacht heb.

Onderwerpen van jou

Waar ik jou hulp bij nodig heb is onderwerpen die ik nog vergeten ben.
Schrijf jouw aanvulling(en) hieronder in de reacties en ik kan ze meenemen.

Natuurlijk vermeld ik je naam bij het onderwerp dat jij hebt genoemd. 🙂

Dank je wel!

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

2 reacties

  1. Beste Erno,

    Met belangstelling heb ik de opzet van je nieuwe boek gelezen. Het onderwerp is, denk ik, voor veel mensen actueel. Als ondernemer en moeder van drie kinderen ben ik steeds op zoek naar de balans tussen werken en het gezinsleven.
    Met kinderen tussen de 13-17 jaar merk ik dat het karakter van de ‘zorg’ voor het gezin verandert. Misschien is het een idee om in je boek aandacht te besteden aan deze verandering. Wij merken (we werken allebei veel vanuit huis) dat de kinderen het enerzijds waarderen dat we er veel zijn en evt. beschikbaar als er iets is. Anderzijds mopperen ze ook wel eens dat ze nooit alleen zijn. (!) Dit laatste voelt voor ons ook wel als nadelig. Band lek? Bel naar huis. Voel je je niet lekker? Bel naar huis. Snap je een som niet? Vraag aan je ouders. Ter wille van ons werk, maar ook in het belang van het zelfstandig worden van onze kinderen moeten we nu en dan wat afspraken maken en onszelf in acht nemen. Ook al zijn we thuis, de boodschappen zijn niet altijd in huis/ ook al drinken we koffie, we zijn nog steeds aan het werk/ ook al weet je het al kind even niet meer/ denk eerst even na voor je het kantoor binnen rent….
    Kun je hier wat mee?

Reacties zijn gesloten.