Leads omzetten naar klanten – 4 van 5

In de vorige aflevering hebben we het gehad over leads genereren.

Deze keer gaan we het hebben over leads omzetten in klanten.

leads omzetten naar klanten

 

Dit doen we door het winnen van het vertrouwen van klanten, door gesprekken waardoor ze klant willen worden. Hiervoor maken we gebruik van een triarch gesprek. Dit is een gesprek om erachter te komen welke hulp de klant nodig heeft, het is een kort gesprek. Je komt erachter of jullie bij elkaar passen, of jij de klant kan helpen en of deze gedreven is.

Het gesprek bestaat in principe uit 9 stappen en kost niet meer dan 10 minuten. Vanuit een webinar probeer ik mensen te trekken naar mijn gesprek, ik verkoop hierin niks.

Stap 1: leg uit wat de bedoeling is en vraag toestemming.

Stap 2: vraag waarom ze voor je hebben gekozen, waarom ze bellen, wat de urgentie is.

Stap 3: vertel me meer over je bedrijf, in het kort.

Stap 4: vraag waar de klant nu is een waar hij/zij naar toe wil.

Stap 5: wat mist er nu in jouw idee, in jouw visie ?

Stap 6: wat heb je nodig om je doel te bereiken?

Stap 7: is dit iets wat je een keer wilt doen of is het heel belangrijk?

Stap 8: probeer een samenvatting te maken en deel deze met de klant.

Stap 9: als het goed voelt en ik de klant kan helpen plannen we een vervolgafpraak in.

Als het niet goed voelt geef ik meestal wat tips om zo op een later tijdsstip bij mij terug te komen. Door dit gesprek ontstaat er geen druk, ik probeer de klant niet te overtuigen. Het eerste gesprek is het inzicht/triage gesprek en het tweede gesprek is het intake gesprek. Hiertussen vult de klant een vragenlijst in. Je zult zien dat je gedreven klanten krijgt die je vertrouwen.

De volgende aflevering gaat over bitsing.

 

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.