Leads genereren – 3 van 5

Vorige week hebben we het gehad over het geheim van alles verkopen.

In deze aflevering gaan we het hebben over leads genereren.

leads genereren

 

Als je wilt verkopen heb je leads nodig. Zeker als je wilt verkopen aan nieuwe klanten, waar ik later nog op terug zal komen. Waarom zijn leads nou zo belangrijk? Voordat iemand een klant van je is, is het een lead, iemand aan wie je bijna kunt verkopen. Deze lead wil je veranderen in een klant en nu is natuurlijk de vraag hoe je dat het beste kunt doen.

Hoe zorg je ervoor dat ervoor dat deze klanten contact met je opnemen? Dit doe je door ervoor te zorgen dat ze vertrouwd met je raken, zet een systeem op waardoor mensen gemakkelijk met je in contact kunnen komen.

Je moet ervoor zorgen dat jij de controle houdt over het contact, dus liever niet via een website, daar heeft de lead de controle. Start een powerplatform waarop je berichtjes videos of artikelen kunt plaatsen en zorg ervoor dat de leads je kunnen volgen en makkelijk kunnen vinden.

Vul het met artikelen die de leads kunnen gebruiken om verder te komen, die aansluiten bij hun problemen, bijvoorbeeld via een blog, zodat hij vindbaar is via de zoekmachine. Als de leads een goed artikel vinden, willen ze meer weten en raken ze geïnteresseerd. Vaak willen ze op de hoogte worden gehouden via een e-mail. Wat je ook kunt doen is de klant via een podcast op de hoogte houden, men vindt het fijn als ze een stem aan het gezicht kunnen koppelen.

Via dit platform laat je ze een formulier invullen zodat ze de volgende stap kunnen zetten. Hierin laat je ze het probleem noteren en nodig je ze uit op een 1 op 1 gesprek via de telefoon of skype. Dit is veel effectiever dan advertere, omdat het op vertrouwen gebasseerd is.

Maak een powerplatform, doe hierop iets waardoor je opvalt, schrijf veel, geef de leads de mogelijkheid om contact op te nemen en haal de klant binnen via een 1 op 1 gesprek.

In de volgende aflevering gaan we het hebben over leads omzetten in klanten.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.