Een projector voor interactieve presentaties

Afgelopen week gaf ik een workshop, Geef je bedrijf een Gezicht op Facebook event. De locatie vraagt een aanzienlijk bedrag voor het gebruik van een beamer, wat overigens niet ongebruikelijk is.

Nu heb ik zelf een hele mooie projector, maar eentje die niet echt bedoeld is om mee te nemen maar vooral om films te kijken. Dus toch snel naar de winkel om een projector te kopen die ik eenvoudig kan meenemen. Het is de nobo X28 geworden een DLP projector. De projector is klein, licht (2,3 kg), maakt weinig lawaai (28 dB), hoge lichtopbrengst. Handig dus.

Thuisbioscoop is een andere passie van mij, vandaar die eerste projector. Daar ken ik het merk InFocus ook van. Via de Posterous van Garr Reynolds (Presentation Zen) zag ik dat hij bij InFocus was geweest in zijn geboorte staat Oregon. En er staan 3 mooie video’s in dit artikel, daarbij kon ik de gedachte niet onderdrukken “Mmm, toch de verkeerde projector gekocht?”

Waarom?
Kijk naar de InFocus IN1503. Een zogenaamde ‘Short Throw’ projector, dit betekent dat er maar heel weinig afstand nodig is tussen het scherm en de projector. Verder is het een breedbeeld pojector en heeft een USB ingang (ook handig bij gebruik van Mac).

Daarnaast was er een video te zien over een interactieve projector, de IN3900 serie met de IN3916. Als je op de ‘W’ klikt op je toetsenbord krijg je een leeg scherm waar je op kunt schrijven met de speciale muis. Dit maakt je presentatie veel meer interactief.

Je kunt zo een mooie combinatie maken van je PowerPoint of Keynote, video’s in je presentatie en zelf dingen opschrijven op een leeg scherm. Natuurlijk kun je ook over een bestaande dia (slide) schrijven. Wow.

Zie de video waarin Garr een demonstratie krijgt.

Deze video is ook interessant waarin Garr meer vertelt over hoe hij het mooi vindt om producten aan te bevelen zonder dat daar een vergoeding aan gekoppeld is. En waarom hij geen advertenties op zijn website en blog heeft.

Jammer dat ik niet snel in Oregon kom. Ik wil best InFocus bezoeken 🙂
Verder ben ik heel tevreden over de X28, ik pakte deze uit voor de presentatie en had de projector net gekocht. In 5 minuten werkte alles.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.