Alle impact van jouw bedrijf

Met jouw bedrijf heb je impact op een aantal verschillende niveaus in de wereld, en op al die niveaus wil je een groei in positieve impact realiseren. Een aantal niveaus waarin je de positieve impact kunt vergroten zijn:

  • Medewerkers – de opleiding en ontwikkeling van mensen, een plek bieden aan mensen waar ze zich kunnen ontwikkelen. Wanneer je bedrijf groeit creëer je meer plekken voor mensen die daardoor een bijdrage leveren aan de wereld.
  • Afval – waar gaat er energie verloren bij het gebruik van jullie product? Hoe kun je dit terugdringen of zelfs positief maken? Ook voor diensten werkt dit.
  • Leveranciers – hoe werken je leveranciers? Wat is hun impact? En dan heb ik het zowel over de zichtbare als de verborgen impact.
  • Klanten – hoe beïnvloed je het leven van je klant met jullie product? 
  • Maatschappij – wat is de impact van je bedrijf op de omgeving? Dit gaat verder dan de bovengenoemde punten. Wat doe je voor de gemeenschap als bedrijf zonder mensen iets te verkopen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ondersteuning van maatschappelijke doelen. Op welke partij stem je in de verkiezingen? Welke partij heeft een programma dat een positieve impact heeft op de planeet en maatschappij? Kunst, cultuur en onderwijs zijn geliefde programma’s van succesvolle impactondernemers om in te investeren.
  • Planeet – wat is bijvoorbeeld jullie bijdrage aan het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen? Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van meer plantaardige producten tijdens de lunch en het gebruik van elektrische auto’s.

Wat is het onderdeel waar je vandaag de impact van gaat vergroten?

Wanneer jouw bedrijf groeit, dan groeit jullie positieve impact. Focus op de beslissingen die je neemt als ondernemer om deze groei te ondersteunen:

  • de automatische beslissingen;
  • de kortetermijnbeslissingen;
  • de langetermijnbeslissingen.
Model uit de waan van de dag

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.