In 5 minuten de beste hosting kiezen

De beste hosting. Die is er (bijna) niet. Er zijn zo veel bedrijven die hosting aanbieden dat het (bijna) onmogelijk is het beste hostingbedrijf aan te wijzen.

In de 5 minuten serie hebben we het gehad over de juiste domeinnaam kiezen in 5 minuten. Dan volgt nu de volgende stap. De beste hosting kiezen voor jouw Power Platform.

In 5 minuten de beste hosting voor jouw Power Platform

Het is slim om te gaan voor een Nederlands hostingbedrijf, zeker wanneer je niet helemaal zeker voelt in het Engels. Al zijn de Amerikaanse hostingbedrijven meestal goedkoper en leveren meer voor hetzelfde geld.

Belangrijk van een hostingbedrijf is de bereikbaarheid. Zijn ze goed bereikbaar? Er treden altijd problemen op met de hosting buiten de kantooruren, in het weekend of s’avonds. Kun je dan het hostingbedrijf ook bereiken? De betere hosting bedrijven hebben een goede service, ook ‘s avonds en in het weekend.

Bekende/betere hostingbedrijven

Bekende internationale hosting bedrijven zijn Bluehost.com, MediaTemple, Synthesis, WPEngine en Westhost (speciaal voor WordPress), Dreamhost, iPage, SiteGround en Site5.

Bekende en de betere hosting bedrijven in Nederland: Yourhosting, Mijndomein, hosting2go, Neostrada en Savvii (speciaal voor WordPress).

Begin je net een nieuw Power Platform dan heb je nog niet veel verkeer en is je site nog niet echt groot.

Ga dan voor het >> Small pakket van Yourhosting <<. Dit is ruim voldoende voor jouw Power Platform en je kunt later eenvoudig uitbreiden.

Yourhosting is een gerenomeerd hostingbedrijf en ze zijn goed bereikbaar. De mensen aan de telefoon begrijpen ook niet-techneuten. Het is fijn dat je het hostingbedrijf kunt bellen bij een probleem. Er zijn genoeg hosting bedrijven die telefonisch slecht/niet bereikbaar zijn.

Zoals je mogelijk weet ben ik gebruiker en fan van WordPress. Het is een goed systeem waarmee jij eenvoudig je Power Platform kunt (laten) bouwen en opbouwen.

Daarom nu de eisen aan de hosting wanneer je WordPress gaat gebruiken. Voor de duidelijkheid het hierboven genoemde pakket Yourhosting Small voldoet hier aan.

Wil je gelijk meer domeinnaam koppelen aan je hosting dan is het Yourhosting Medium pakket een goede oplossing voor jou.

Waar moet hosting aan voldoen voor een WordPress website?

WordPress heeft een aantal minimum eisen zodat je het kunt gebruiken. De meeste hostingbedrijven zorgen ervoor dat ze voldoen aan deze minimum eisen. Er zijn ook een aantal hostingbedrijven die wat achterlopen. Controleer dit bij de gegevens van jouw hostingpakket.

Wanneer je WordPress wilt draaien heb je het volgende minimaal nodig:

  • Domeinnaam en hosting
  • PHP versie 5.2.4 of hoger
  • MySQL versie 5.0 of hoger 

Hier vind je altijd de minimale eisen voor WordPress http://wordpress.org/about/requirements/

Dataverkeer en opslagruimte

Er zijn twee belangrijke elementen voor een website: dataverkeer en opslagruimte.

Dataverkeer geeft aan hoeveel data en daarmee hoeveel bezoekers jouw Power Platform kan verwerken.  Naarmate je Power Platform groter wordt en steeds bezoekers trekt heb je meer dataverkeer. Minimaal 5 GB dataverkeer is een goede start.

Opslagruimte geeft aan hoeveel bestanden je op de server kunt opslaan. Voor een Power Platform voor jouw bedrijf is 1 GB opslagruimte meer dan voldoende, en met 100 MB heb je al snel tekort. Minimaal 500 MB opslagruimte is een goed startpunt.

Meest eenvoudige installatie WordPress

Aangezien WordPress extreem populair is, hebben veel hostingbedrijven een zogenaamde 1-klik installatie voor WordPress.

Het ‘cpanel’  heeft bijna altijd de 1-klik installatie voor WordPress. Dit is vaak al vermeld bij de informatie van het hostingpakket. Check of je met het pakket dat je kiest eenvoudig WordPress kunt installeren of dat je een cpanel hebt.

Je kunt dan heel eenvoudig WordPress installeren in het beheer gedeelte van de hosting. Je hoeft dan niet meer te werken met FTP, als je al weet wat dat is.

In het volgende artikel in de 5 minuten serie gaan we kijken hoe je in 5 minuten je WordPress Power Platform installeert.

Een goede professionele hosting voor als je begint met je Power Platform kost rond de € 10 per maand.

Bestel nu eerst jouw Small pakket van Yourhosting

 

Noot: de links naar Yourhosting zijn affiliate links. Dit betekent dat ik een vergoeding krijg wanneer jij een domeinnaam en/of hosting besteld via deze link. Ik zou nooit een affiliate link gebruiken als ik zelf niet achter het product of de dienst zou staan. Ik ben ook begonnen bij Yourhosting ze zijn gerenommeerd, bereikbaar, Nederlands en helpen je voor de juiste prijs.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.