Zichtbaar – mijn woord voor 2015

Wat is het belangrijkste waar ik dit jaar aan wil werken? Zichtbaarheid.
Zichtbaar is mijn woord voor 2015.

Zichtbaar worden voor mijzelf en mijn bedrijf. Zichtbaar maken van mijn klanten, met name online.

zichtbaar - don-t just stand there

Zichtbaar

Misschien ben ik voor jou al heel zichtbaar en dan vooral online. In de fysieke wereld ben ik nog niet zo zichtbaar.

Sterker nog ik kies er meestal voor om aan de buitenkant rond te hangen. Voorzichtig, aftasten, afwachten. Kijken wie er op mij af komt om in gesprek te gaan.

Het podium is geen probleem voor mij, maar alleen als ik het krijg aangeboden voor bijvoorbeeld een presentatie. Het podium zelf nemen, in het centrum gaan staan is heel wat anders voor mij.

Daar gaat in 2015 verandering in komen.

IRL

Rondhangen bij en kijken naar mensen die dat wel doen. Leren door te doen.

Kleding

Voor een presentatie doe ik meestal een pak aan, maar verder draag ik vrij onopvallende kleding. Hier heb ik de eerste stappen op de laatste dag van 2014 als gezet.

Kleding die meer opvalt. Een uitstraling kiezen waardoor mensen met mij in gesprek willen.

Assistent Scheidsrechter vs Scheidsrechter

In 2014 ben ik gestart als assistent scheidsrechter voor de KNVB, vlaggen dus bij voetbalwedstrijden in de hoofdklasse en 1e klasse.

Op twee onderdelen kwam ik tekort, sprintsnelheid en de scheidsrechter ondersteunen bij overtredingen. Het doel is op deze punten te verbeteren waardoor ik kan doorstromen naar de groep AS1.

Aan de sprintsnelheid werk ik een aantal malen per week tijdens het lopen. Geen duurloop, maar vooral interval. Veel sprintjes trekken en lopen met kleine pasjes. De trapoefeningen.

Wat betreft beslissingen nemen bij overtredingen, dat had ik nog nooit gedaan bij het voetbal. Als club assistentscheidsrechter moet je dat juist niet doen. Daar neem de scheidsrechter de beslissingen voor de overtredingen.

Hier had/heb ik echt wat te leren. Dit kan vooral door als scheidsrechter aan de slag te gaan. Zelf de beslissingen te nemen bij overtredingen. Fluiten en beslissen wat het vervolg is, een vrije trap, een kaart.

Beslissingen waardoor je plotseling in het centrum van de aandacht komt, van de spelers, van de trainers, van de kijkers. Meestal is één van beide partijen het niet eens met jouw beslissing. Je moet dan ook rustig blijven.

Assistent scheidsrechter zijn vind ik het allerleukste en toch kies ik er ook voor om wedstrijden te fluiten. Een bewuste keuze, want het maakt mij zichtbaar in het veld.

Podcast #1CoachBiz

Een nieuw eigen platform creëren. Een podcast, het staat langer op mijn agenda. Ik heb zelfs al eens een poging ondernemen.

In 2015 ga ik het serieus doen. De eerste interviews zijn al opgenomen. Er wordt een afbeelding gemaakt voor iTunes. Er wordt een mooie intro en outro gemaakt.

Make your coaching biz number 1 in your niche. De podcast waarin ik vertel over hoe je online zichtbaar wordt en interviews heb met succesvolle coaches.

Deze coaches delen wat hun succesvol maakte. Daar leer ik van en daar leer jij van. Pas hun tips toe in jouw bedrijf en je zet de volgende stap.

Een paar ontwerpen voor de afbeelding in iTunes. Welke afbeelding heeft jouw voorkeur?

itunes artwork Jenny

1, 2, 3 of 4? Laat het horen in de reacties.

Maandelijks evenement in de Achterhoek #durftedelen

Een nieuw evenement start in de eerste week van februari. De eerste afspraken zijn gemaakt. Nu aan de slag met de invulling.

Klanten zichtbaar maken

Zichtbaar is niet alleen belangrijk voor mij. Veel coaches zijn ook onzichtbaar en dan vooral online. Daar ga ik coaches mee helpen.

Een nieuw boek “De onzichtbare coach”

Coaches zichtbaar maken – Nummer 1 in hun niche – waardoor ze kunnen doen wat zij hebben te doen. Dat is waar ik blij van wordt en waar ik goed in ben.

gelukkig happy new year 2015

De 3 dingen

Naast het focus woord zichtbaar heb ik 3 onderwerpen waar ik het komend jaar aan ga werken. In 2014 heb ik hier een start mee gemaakt en in 2015 ga ik hier echt mee aan de slag.

Conversie

Met name de online conversie kan nog veel beter. Conversie betekent dat je bezoekers/leads omzet naar klanten.
Niet te vergeten ook, de conversie bij verkoopgesprekken.

Eén van de redenen dat mensen niet online bij me kopen is omdat ze me nog nooit ontmoet hebben. De afgelopen paar jaar is het aantal presentaties behoorlijk teruggelopen.

Dit heeft te maken met de professionalisering aan de ene kant (geld vragen voor de presentatie) en richtingen kiezen die niet uitpakken zoals gehoopd.

In 2012 koos ik voor volledig in het Engels over te gaan. En het jaar daarop was ik bezig met het onderwerp de Gezin en ondernemerschap mix.

Door de focus van afgelopen jaar die ik doorzet in 2015 weet ik zeker dat er weer meer presentaties, workshops en evenementen in beeld komen waar ik ga spreken.

Rust

Ieder kwartaal een rustmoment, van 2 weken tot een paar dagen. Tijdens de rustmoment even helemaal weg van mijn kantoor. Niet online.

Tijd en ruimte voor mijzelf. Tijd om nieuwe dingen te leren, om te experimenteren. Tijd om te reizen met de trein en tijdens deze reis te schrijven aan het volgende boek.

Assistentie

Ondersteuning voor mijn bedrijf. Helpende handjes aan de ene kant. Mensen die dingen voor mij doen wat ik nu nog allemaal zelf doe. Vooral virtuele assistentie (VA).

Hier was ik al mee gestart en in 2015 ga ik dit verder uitbreiden. Hierdoor krijg ik meer ruimte om mijn klanten verder te helpen. Meer aandacht voor de kern en minder voor dingen waar ik niet zo goed in ben.

Of zoals Gerard Russchen zei, “Je hebt € 10/uur, € 100/uur en € 1.000/uur werkzaamheden.” Ik moet meer aandacht hebben voor de € 1.000/uur taken. Meer werken aan mijn bedrijf, minder in mijn bedrijf.

Investeren in mijzelf en dus assistentie om mijn expertise uit te breiden. Coaching op het punt conversie en verkoop bijvoorbeeld.

Jouw woord voor 2015

En wat is jouw woord voor 2015? Schrijf het hieronder op.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.