Linker- en rechterhersenhelft gebruiken bij innovatie – Allerd Stikker

Allerd Stikker
Allerd Stikker

Vandaag het gesprek met Allerd Stikker.

Allerd Stikker (1928) studeerde scheikundige technologie in Delft en was gedurende 30 jaar actief op topposities in het bedrijfsleven. Een passie voor evolutionaire filosofie vormt een rode draad in zijn leven.

Gedurende de laatste 35 jaar heeft hij zich beijverd om het besef te doen doorbreken dat ecologie en economie in elkaars verlengde liggen en geen opponenten zijn.

Via een bevriende ondernemer, Else Boutkan, kreeg ik het nieuwste boek van Allerd Stikker. Code oranje voor het leven op aarde, Kansen en gevaren van de innovatieexplosie in het perspectief van de evolutie.


Al langere tijd denk ik na over het effect van wat wij als mens op de aarde hebben. Ondernemers hebben met hun bedrijf als doel mensen te helpen en om geld te verdienen. Dat dit lang niet altijd in balans is met het welzijn van de aarde is niet meer te missen vandaag.

Dit korte boek geeft inzicht in de innovaties die de aarde heeft doorgemaakt en het effect van de innovaties van de mens in de laatste honderden jaren.  

Er is zoveel te ontdekken en onderzoeken over dit onderwerp en welke rol ik daar als ondernemer en als mens in kan spelen.

Een belangrijke conclusie ontdekte Allerd is dat er meer gebruik gemaakt moet worden van beide hersenhelften. Niet alleen bezig met het meetbare zoals efficiëntie, output, omzet maar ook met de ecologische, sociale, ethische, culturele en levensbeschouwende aspecten. De zaken die niet meetbaar zijn, maar er wel zijn.

Mijn tip koop het boek, lees het en deel het weer. https://allerdstikker.nl/boek/code-oranje-voor-het-leven-op-aarde/

Wat ik vervelend en jammer vind is dat ik geen standaard voor de microfoon had meegenomen. Hierdoor hielden we beide de microfoon met onze handen vast. Dit heeft vooral bij Allerd gezorgd voor rommelende geluiden. Hopelijk lukt het je om dat te negeren tijdens het luisteren naar dit gesprek met Allerd.

Veel plezier met de inzichten van Allerd.

Laten we beginnen…

Over Allerd Stikker

Code oranje voor het leven op aarde

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.