Met 30 medewerkers ontspannen ondernemen en groeien – Edwin Vlieg

Edwin Vlieg Moneybird

Edwin Vlieg Moneybird

Vandaag het gesprek met Edwin Vlieg.

Edwin is mede-oprichter van het online boekhoudpakket Moneybird. Al 10 jaar bouwt hij samen met zijn team aan de beste manier voor ondernemers om eenvoudig hun boekhouding bij te houden. Verder vindt hij het belangrijk om een goede werkomgeving te creëren, waarin transparantie, focus en ritme belangrijke uitgangspunten zijn.

Ze stonden al even op mijn lijstje, de oprichters van Moneybird, mogelijk omdat ik enthousiast gebruiker ben van de boekhoudoplossing. Daar stond ik voor de deur van Moneybird en in de keuken maakte ik kennis met Edwin en Joost.

Een mooi gesprek met Edwin over ondernemen vanuit de schoolbanken. Starten met 3 oprichters verder bouwen aan een oplossing om automatisch facturen te versturen. Ondertussen met 30 mensen in een stil kantoor in Enschede.

In het gesprek leer ik meer over de ontspannen manier van ondernemen die Edwin en Joost hebben ontwikkeld. Het bedrijf groeit ieder jaar waarbij bouwen wat de klant vraagt een belangrijke rol speelt. Waar het is doorgegroeid van facturen sturen naar een volwaardig boekhoudpakket.

Vooral dingen als de bucketlist voor jubilarissen, het ritme waarin ze werken, hoe de prioriteiten worden bepaald voor de 3 projecten ieder kwartaal en de stille kantoortuin waardoor ze meer gedaan krijgen mij opvielen. Links naar de blogposts op de site van Moneybird vind je in de shownotes.

Een gaaf gesprek en ik kon bijna niet stoppen met vragen stellen en leren van hoe zij werken.

Veel plezier met de inzichten van Edwin.

Artikelen uit het blog van Moneybird die ik noemde:

Genoemde boeken:

Maak kennis met Moneybird op Fb Edwin Vlieg op Twitter of LinkedInJoost Diepenmaat op Twitter of LinkedIn

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Podcast

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.