De angst voorbij en mensen raken door te spreken – Carla Honing.

Vandaag het gesprek met Carla Honing.

Carla presenteerde diverse televisieprogramma’s voor RTL4, de AVRO en SBS6, waar ze deel uitmaakte van het team van Hart van Nederland. Ze werkte jarenlang bij RTV Oost, de regionale omroep voor Overijssel, waar ze naast radio ook het tv nieuws presenteerde in Vandaag de Dag.

 

Met haar bedrijf MooiVerteld geeft ze presentatietrainingen en coacht ze mensen om zelfverzekerd, succesvol en vooral met plezier hun verhaal te vertellen.

Daarnaast is Carla als voice-over regelmatig in de studio te vinden voor het inspreken van bedrijfsfilms en commercials.

 

Met Carla hebben we het over hoe ze van haar studie als leerkracht via lesgeven naar het nieuws presenteren is gekomen. Wat maakt werken in een kleine groep van RTV Oost anders dan de wat eenzame wereld van RTL. We hebben het over wat je verhaal beter maakt tijdens een presentatie. Onderzoeken die precies zeggen welke presentaties meer kijkers krijgen. Als laatste hebben we het over hoe zij online gebruikt om klanten te krijgen.

Veel plezier met de inzichten van Carla.

Episode 145

Show Notes

 

Erno: Welkom Carla, zij is een bekend persoon van tv, van wat langer geleden. Denk aan AVRO en RTV Oost. Hiervoor was ze onderwijzer.

Carla: Ja, ik had een pretpakket, minder exacte vakken. De Pabo vond ik leuk, met kinderen werken. Stiekem wilde ik iets met toneel of muziek doen maar daar waren ze thuis niet zo blij mee. Ik moest naar de PA voor een goede opleiding met baankansen. Ik heb dat keurig gedaan, vond ik erg leuk. Ik heb toen een paar jaar voor de klas gestaan, in 1982 kwam onze oudste zoon. Er waren toen nog duo banen in het onderwijs dus ik zat thuis met een baby en vond het erg stil. Ik keek in de krant en zag dat ze iemand zochten voor het kinderprogramma van die ziekenomroep. Ik zat vroeger in het kinderkoor en toen zongen we elke week in de KRO studio en dat vond ik erg mooi.

Erno:

Carla:

Erno:

Carla:

Erno:

Carla:

Erno:

Carla:

Erno:

Carla:

Erno:

Carla:

Erno:

Carla:

Erno:

Carla:

Erno:

Carla:

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer ondernemers deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@ernohannink.nl Ik hoor graag van jou.

 

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.