Online: een warme manier van netwerken

Welkom lezers van de Ondernemer, of via het artikel Online: een warme manier van netwerken of via De Kwestie. Leuk dat je naar aanleiding van het artikel verder kijkt op decideforimpact.com.
de ondernemer
Het artikel gaat over online netwerken en wat je er mee kunt bereiken. Het kwam tot stand na een presentatie bij jong MKB Liemers Achterhoek over Een goed begin is het halve werk…Hoe kun je klanten vinden en binden!. Bij deze presentatie was Jacob Schreuder aanwezig als journalist voor de Ondernemer.

Al snel kwam er een special van de ondernemer over ICT waarvoor Schreuder een artikel wilde over hoe je internet kun inzetten om klanten te krijgen. Van een gesprek van een uur heeft Schreuder volgens mij een leuk artikel geschreven.
Enkele quotes uit het artikel:

Voor elektronisch netwerken kan het internet volgens hem veel beter worden gebruikt dan tot nu toe gebeurt. Hannink leert ondernemingen in het Midden- en Klein Bedrijf het internet zodanig in te richten en toe te passen dat nieuwe klanten hen weten te vinden.

Hannink, geen ICT’er maar marketingdeskundige, heeft tien manieren ontwikkeld die websites moeten bevatten om gevonden te worden. ‘Het is niet echt een methode of programma, het is een manier om jouw verhaal te vertellen.

‘ Het ‘verhaal’ dat op de website staat, kan ook een foto zijn, of een filmpje. ‘Een weblog is een efficiënt middel in het contact tussen opdrachtgever en klant.’ Het voordeel van een eigen weblog is volgens Hannink, dat er een snelle uitwisseling van informatie ontstaat. ‘Reageer direct op reacties op de site, ook als ze negatief zijn.

Na dit gesprek heeft Jacob Schreuder me uitgenodigd om deel te nemen in de maandelijks ontbijtdiscussie; De Kwestie. Het onderwerp was deze keer: ‘Er is te weinig kennis van internet en telecommunicatie bij het MKB’. In een uur werd er fanatiek gediscussieerd of het internet wel of niet voldoende wordt toegepast in het MKB. Al met al een leuke ervaring.

Naar aanleiding van dit artikel kwam ik op de site van de Ondernemer en ontdekte een interessant netwerk. Een online netwerk met ondernemers uit jouw regio. Wil je hier met me verbinden? Dat kan Erno Hannink in de Ondernemer

Tekst in artikel: Jacob Schreuder
Foto bij artikel: Theo Kock

bron: De Ondernemer een uitgave van De Gelderlander

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.