Succesverhalen

Klanten

Kadaster – Wendy Borst, Manager Afdeling Online

Ik volgde Erno al een tijdje via Youtube en zijn podcast vanwege zijn inspirerende advies en analyses. Ik heb hem gevraagd om onze afdeling online te komen trainen omdat wij willen zorgen dat bezoekers sneller antwoord op hun vraag krijgen op onze website. Geen moment spijt van gehad! Erno heeft ons met zijn steengoede vragen van onze stoelen geblazen. Het bleef niet alleen bij inzichten die hij ons gaf maar ook advies over hoe je het in de praktijk kunt brengen. Ik ben erg gecharmeerd van zijn no-nonsense stijl, zijn bevlogenheid en ongelofelijke kennis van zaken als het gaat om online resultaat behalen. Bij de training blijft het niet. Erno gaat ons ondersteunen in de praktijk en als sparringpartner. Ik kan hem van harte aanbevelen!

Antje Meindersma – eigenaar, Alledaags

Helder en bondig je salesfunnel inrichten met Erno

Arjen H. Albertz, senior Interim Vastgoedjurist

Erno Hannink is in staat direct de vinger op de zere wond te leggen als het gaat om jouw rol als aanbieder van diensten of ondernemer zijn. Hij leest mensen en hun beweegredenen snel en zet hen met goede feedback op het spoor dat ergens naar toe leidt, in plaats van afleidt. Daarbij blijft hij zeker niet in vaagheden hangen, maar vindt hij direct concrete oplossingen en instructies die jij zelf kunt oppakken. Ik kreeg er nieuwe energie van!

Helma de Lorijn – business coach gespecialiseerd in overdracht bij familiebedrijven 

Dudok Consulting – business coach auteur van Je beste team ooit – Golden Leadership

Home of Happy Brands – merken bouwen en uitbouwen

Wecademy – een nieuw online leer platform

Reconcep – concept ter ondersteuning van ondernemers via Gemeentes

BetekenisOndernemen – Betekenisvol ondernemen combineren met winst

ScaleUp Company – Scaling up voor bedrijven

GB Studiekeuze voor de nieuwe opleiding 4 fasen studiekeuze strategie

 
Tom Kok – eigenaar AviAssist

 

Enkele uitspraken van deelnemers aan presentaties, producten, workshops en projecten:

Stefan Ooyen

“Je bent voor mij – als starter – een voorbeeld van een geslaagde ondernemer die het evenwicht weet te behouden tussen werk en privé, en op een zinvolle manier te werk gaat. Ik volg je met plezier!”

Gerda van Galen Trainer & Adviseur bij Van Galen Training & Advies

“Dank voor het gratis boek, mijn stem heb je gekregen.
Jouw nieuwsbrief is één van de weinige die ik aanhoud en waar ik echt blij van wordt als hij binnenkomt.
Keep the good work going!

groet,
trouwe fan Gerda”

Hugo Peek van suikerzout

“Bedankt ook voor je immer inspirerende en leerzame nieuwsbrieven! Het lezen ervan stemt mij altijd weer net iets positiever en ik heb er al veel mooie dingen door ontdekt. Fantastisch dat dat allemaal steeds maar weer op de digitale deurmat blijft vallen, gratis en voor niets.

Je bent een inspiratiebron voor mij, en ik denk velen met mij. Dus keep up the good work”

John Peters van costablanca-topvilla.com

“En niet als vleierij bedoelt, moet me van het hart, dat ik bewondering heb voor je continue, energieke en deskundige aanpak.”

Danny Bruntink van Solliciteer.info

Erno is een professional die op het gebied van sociale media bijna geen grenzen kent. Door zijn makkelijke en leuke taalgebruik worden zelfs de onmogelijkheden mogelijk gemaakt. Daardoor zie je snel resultaat als je zelf aan de slag gaat met sociale media. Bedankt Erno!

Marina van Walsum, van Hoogbegaafd Communiceren

Ik vond het buitengewoon prettig om met Erno samen te werken, vanaf het eerste contact. Hij is efficiënt, deskundig en levert wat hij belooft. En zelfs meer dan dat: hij gaat de extra mile – ook tijdens de mentoring op afstand. Het resultaat is dat mijn nieuwe website precies is geworden zoals ik het in de gedachten had, qua vindbaarheid, uiterlijk, en usability.

Paul ter Wal – Stentor

Erno is a very inspiring as a speaker on (t)his topic. He is giving a lot of tips you can implemend directly. His knowlegde is huge and the combination with his speaking skills makes it worth to book him!

Victor Bonke Koude acquisitie expert:

Erno is a very knowledgeable person when it comes to Facebook. Ask him anything about Facebook and he knows the answer, without giving you difficult technical details. He is very open in his presentation style ans very much willing to help you make progress in your business using Facebook. Highly recommended if you need a PRO on Facebook.

Frans Reichardt Chief Customer Ambassador:

“Erno did a wonderful job when he conducted an intensive Facebook workshop for members of the Professional Speakers Association Holland. He taught us the ins and outs of Facebook and give us lots of practical guidelines and do’s & don’ts for getting Facebook to work for us. This guy is a social media powerhouse!”

Adriaan Wagenaar Breakthrough Architect & professional speaker:

“Erno conducted an insightful session on Facebook for Professional Speakers (PSA Holland). I enjoyed his ‘hands on’ style of helping me and the other participants to create new opportunities with Facebook. His expert-style was ‘what makes you successfull on Facebook?’ instead of’ Just do like me and everything will be OK'”

Bianca Crown van bcwebdesign.nl

Na het het stoeien met mijn eigen facebookpagina BCWebdesign kwam ik met vragen via internet snel bij Erno terecht. Na het aanschaffen van zijn “How to use Facebook for Your Business“, ging alles in een sneltrein vaart.

Door het grote aanbod van informatie in deze tutorial kan ik nu als zelfstandige na het ontwerpen van een website voor mijn klanten hun professioneel begeleiden in het promoten van hun website d.m.v de Social Media.

Els Jadoenathmisier van deqivanwest.nl

Ik ben mijn wordpress website aan het optimaliseren en liep tegen wat vragen op waar ik niet zelfstandig uit kwam.

Gisteren vond ik via het internet de website van Erno Hannink toen ik naar oplossingen zocht. De informatie en uitleg op zijn site vond ik meteen al prettig en betrouwbaar overkomen. Toen ik Erno mailde, kreeg ik bijna direct een geweldige email met daarin heldere stappen voor mijn website optimalisatie. Ook als leek kon ik daarmee meteen aan de slag.

Toen ik vandaag nog andere vragen over SEO en URL’s had, heeft hij mij geheel vrijblijvend op zeer professionele wijze, met heel veel rust en duidelijke uitleg telefonisch begeleid. Erno heeft mijn website in één keer naar een ander niveau weten te trekken!

Een internetcoach met veel passie voor en kennis over zijn vak!

Gijs Massop, Manager Bedrijven Advies bij Rabobank Graafschap Noord (Zutphen):

“Erno Hannink een spreker die de zaal weet te boeien!! Erno was de spreker van onze starters avond bij Rabobank Graafschap-Noord. Hij heeft diverse onderwerpen omtrent social media de revue laten passeren. Hierbij wist hij heel goed de link te maken met het bedrijfsleven. Na deze avond kon dan ook elke individuele ondernemer meteen aan de slag met de tips die Erno heeft gegeven. Met deze tips kunnen zij nu de omzet en herkenbaarheid van zijn of haar bedrijf een extra impuls geven.”
Top qualities: Personable, Expert, Creative

Tom Tielrooij van uitgever Global The Hague magazine zei:

je informatie is geweldig. Het werkt!
Nogmaals Dank
groet
Tom Tielrooij

Monique Bolung van Breinkorf zei op Twitter:

Met @ErnoHannink een ontzettend goede skype master mind meeting gehad, scheelt bergen werk. Bedankt Erno #expertsocialmedia !!

Reactie van Veronique De Ruiter van Talent en Result via LinkedIn

Erno: jij bent mijn held van de dag!

Reactie op Ondersteuning koppeling web2.0 en CJG door Jeroen de Miranda:

… een aanvullende suggestie: http://www.enthousiasmeren.nl. Erno Hannink is een heel ervaren consultant op het gebied van Social Media. Hij biedt heel concreet aan hoe hij een WordPress weblog kan implementeren.

Reactie op Twitter op een vraag van Ron de Joode die op zoek is naar sprekers:

@Ron_De_Joode Erno Hannink is een leuke en inspirerende spreker voor internet marketing.

van Patricia van Bergeijk op 13 augustus 2009

Debbie Gesthuizen is een nieuwe blog gestart – What’s the buzz all about. Debbie is eigenaar van De Verwondering communicatie en ontwerp in Alphen a/d Rijn en marketing- en communicatiestrateeg in hart en nieren. In haar nieuwe blog heeft ze een volledig artikel geschreven over mijn succesvolle communicatie Waarom Erno Hannink o.a. zo succesvol is.:

… een ding weet ik wel: zijn boodschap is consequent en uniform en daardoor komt zijn bedrijf betrouwbaar en solide over. Erno zelf komt bij mij over als zeer gedisciplineerd, veel know how, en hij wil graag zijn kennis delen. (we leven in een kennismaatschappij) Ook is hij persoonlijk, betrokken en verkondigt te allen tijde dezelfde boodschap. Zijn communicatie is niets anders dan een blijk van het bezit van de kennis die hij zelf verkoopt. Goede, functionele reclame als je het mij vraagt.

Philip Nijland, mede-egenaar van Profilers. ‘Kiezen is verliezen, niet kiezen is verloren.’ is zijn quote in het profiel op de site. Zegt over Erno:

Erno is een inspirerende persoonlijkheid en weet je altijd te enthousiasmeren voor nieuwe communicatievormen. Met zijn deskundigheid op het gebied van o.a. de nieuwste mogelijkheden op internet en zijn aanstekelijke drive is hij in staat om mensen en organisaties in beweging te krijgen!

Katja Gebbink ‘Schrijven is mijn passie.’ Ze is schrijver en zegt in haar column over Twitter:

’s werelds meest bevlogen, digicarma-profesionalata van de bites en bites

Brigette van Tuijl helpt mensen ontdekken wat ze écht willen zodat ze werk vinden dat helemaal bij hen past. Ze is coach en schrijver en zegt:

Ik was op zoek naar iemand die mij een professionele, goed vindbare en eenvoudig zelf bij te houden website kon leveren. Die zoektocht is zeer geslaagd geëindigd bij Erno. In korte tijd heeft hij een website voor me gemaakt die aan al mijn eisen voldoet. Tijdens de uitleg over de site heb ik allerlei ontzettend goede tips gekregen om mijn website eenvoudig te onderhouden en optimaal vindbaar te maken. Alle vragen die ik had werden, zowel persoonlijk als via de mail, snel, correct en vriendelijk beantwoord. Het resultaat is een website waar ik heeeeeel blij mee ben. De samenwerking met Erno heb ik zeer gewaardeerd. Iedereen die een website zoekt die aan dezelfde eisen moet voldoen als die van mij, kan ik aanraden om met Erno in zee te gaan. Hij is niet alleen professioneel en goed, maar ook ontzettend aardig!

Caroline Fransen heeft een ebook gepubliceerd – Zet je bedrijf in de markt. Op pagina 19 heeft ze het onderdeel ‘Kijk af bij marketeers’ en daar vind je Erno Hannink tussen Laura Babeliowsky, Peter Desmyttere, Seth Godin en Anita Campbell. Een hele eer.

Lianne Ebbinkhuijsen van StreamConsult zegt:

“Erno heb ik ingeschakeld omdat ik het niet meer zag zitten met mijn website bij een vorige opdrachtgever. Hij zei dat het goed kwam en hij zorgde ervoor dat het goed kwam. Erno is behulpzaam en praktisch. Hij begrijpt het probleem waar je mee zit en is helder over wat hij daarin voor je kan betekenen. Zijn expertise op het gebied van (internet)functionaliteit in combinatie met (internet)marketing en online netwerken, maakt hem extra waardevol voor mij als ondernemer. Maar Erno is bovenal aardig, enthousiast en toegankelijk. Aanbevelenswaardig!”

Jan Jacobs – De Opvoedingscoach (BE) coacht kinderen, jongeren en ouders bij de opvoeding, zodat ze snel een leuke en positieve opvoedingssituatie ervaren. Jacobs vertelde dat hij onlangs werd ik geïnterviewd door de Vlaamse beroepsassociatie van coaches.

“Dankzij jouw tips om internet slimmer toe te passen, krijg ik niet alleen nieuwe opdrachten maar ook mediabelangstelling. De associatie was benieuwd hoe ik er in slaag in de media te komen, vandaar het interview.”

Een van de vragen in het interview was; Hoe belangrijk is een website voor de bekendmaking van een coach? Onderhoud je de website zelf? Wie heeft het ontwerp en het concept gemaakt?
Jacobs legt uit:

Aanwezig zijn op het internet is belangrijk. Heel veel mensen “googelen” oplossingen via het internet. Maar overschat dit ook niet. De meeste clienten krijg ik nog steeds via mond aan mond reclame.

Ik doe alles zelf: van ontwerp tot onderhoud. Internet en websites bouwen is voor mij een van mijn passies.
Een van mijn leermeesters is zeker Erno Hannink.
Erno Hannink leert eigenaren van een klein bedrijf en zelfstandigen om internet slim toe te passen zodat ze meer klanten kunnen krijgen. Via zijn blog www.decideforimpact.com of www.enthousiasmeren.nl heb ik enorm veel geleerd.
Als je zelf niet zo goed bent met websites bouwen, dan kun je bij hem terecht.

Marteyn Roes – docent Marketing en E-business, praktijkcoördinator en projectmedewerker HAN Centrum voor Ondernemerschap aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zegt:

“Erno maakt op een inspirerende en interactieve wijze duidelijk wat de mogelijkheden zijn van gebruik van internet voor (MKB-)ondernemingen. Het internet biedt volgens hem tal van kansen, maar ook bedreigingen voor diegenen die zich voor deze ontwikkelingen afsluiten.”

Peter Desmyttere van Desmyttere & Partners – schreef het boek 101 marketing tips zegt:

“Erno is a professional webmarketeer, who translates the wide world of webmarketing on a practical way to small and midsize companies. He ownes a very nice blog and I recommend to visit his Social Media Event.”

Jos Senden van Parea zegt:

“Erno, is a innovative professional that delivers results”

Annelies Blom van Nodi Novi zegt:

“Als vervanging van de ‘dramatisch’ verouderde 1.0 website, mijn eerste trots op het web. Gelukkig maar dat er mensen zijn als Erno Hannink die je praktisch de weg wijzen op dit blogterrein. Dus langzamerhand werd ook voor mij de drempel laag genoeg om er overheen te stappen.”

Debbie Bernasco zegt:

“Erno is een integer, bevlogen en enthousiast mens. Ik vind het prachtig te zien hoe hij zijn passie en kennis deelt met anderen, zodat zij tot nieuwe inzichten komen. Wat hem bijzonder maakt is dat hij anderen helpt zonder dat daar iets tegen over staat.”

Naar aanleiding van de presentatie tijdens het Starterscafe van november 2007 zegt Mariel Ruijs-Voogel (bedrijfsadviseur) het volgende:

“Jouw enthousiasme heeft absoluut bijgedragen aan het succes van het Starterscafe van deze maand!”

Naar aanleiding van het artikel Passie is besmettelijk zegt Guido Crolla (docent HAN ICA) het volgende:

“Ik heb erg genoten van je ongedwongen presentatie en de manier waarop je de studenten betrok. Ik kan je als gastdocent prima aanbevelen!”

In de spotlight zet Ernst-Jan Pfauth de Marcom top 100. Een overzicht in 4 delen van alle blogs in de Marcom top 100.
Ernst-Jan zegt dit:

“Mensen enthousiasmeren is een nobel doel, en afgaande op zijn persoonlijk website en blog is hij er zeer bedreven in!”

Dit laat Suzanne Leijendekkers van FreshForward mij 7 september via de mail weten. Het was een reactie op de enthousiasmerende nieuwsbrief die ze ontvangen had.

“Weer een heerlijke start van de dag zo! Dank je!

Suzanne”

Dit zegt Catharina van Kletskous:

“Erno blijft enthousiast en vrijwel dagelijks zijn weblog updaten en signaleert vaak nieuwe ontwikkelingen. Knap vind ik dat, want niet alleen het bloggen kost veel tijd maar ook het volgen van al die nieuwe ontwikkelingen. Daarbij netwerkt Erno zich ook nog een slag in de rondte Knap, hoe hij dat allemaal voor elkaar krijgt.”

Dit zegt de contactpersoon van Strukton Railinfra te Maarssen over Erno Hannink:

“…je positieve uitstraling en je enthousiasme evenals je doortastendheid zullen een sterke basis zijn als je voor jezelf gaat beginnen.”

Dit zegt Martijn Aslander over Erno Hannink:

“Erno’s enthousiasme is bij mij inmiddels legendarisch!”

Sanne Roemen maakte Erno ‘Vliegende aanzwengelaar’ van Naamlooz.

Dit zegt een deelnemer over de workshop ´Acquireren vanuit jezelf in aansluiting op je opdrachtgever´ tijdens de Lancelots Academy oktober 2006:

“…. een mooie kans om mezelf beter te leren kennen en succesvoller te worden in interactie met anderen.”