De zwaarste masterclass die er is

Zoals ik in het begin van de serie van de misvatting over talent al zei, “…het heeft mijn ogen geopend en ik realiseer me dat ik een aantal dingen wil/moet veranderen.”

Zwaarste Masterclass Hyperspecialisatie

Veranderingen in mijn werkwijze

door de inzichten en ervaringen van de Talent Code

De kern van de talent code gaat over De Vonk, Toegewijde oefening en Master Coaching. Hieronder leg ik uit wat dit betekent voor mijn werkwijze voor de verschillende onderdelen.

Minstens zo belangrijk is dat deze uitleg jou laat zien hoe jij meer resultaat kunt boeken met jouw klanten als coach.

The Talent Code – Greatness isn’t born, it’s grown van Daniel Coyle is een boek dat iedere trainer (sport, zakelijk), coach (sport, persoonlijke, zakelijk), leraar en ouder gelezen moet hebben.

Dit is de zwaarste masterclass om te kiezen voor jouw doelklant. De trainingen worden zwaar, net als de mentorprogramma’s. Geen leuke, aardige, opbeurende teksten. Doen. Oefenen. Fouten maken. Fouten corrigeren en op naar het volgende niveau. Geen rust, altijd door om jouw coachbedrijf No.1 te maken.

We beginnen met de vonk die de energie ontsteekt die je nodig hebt voor de toegewijde oefening.

De vonk

Spartaanse locaties voor mijn evenementen – geen verwennerij, geen goodie bags. Anders krijg je als deelnemer/leerling het gevoel dat je er al bent en je leert minder.

Als deelnemer moet je gespannen op de stoel zitten, klaar om te leren. Klaar om de circuits af te vuren, om myeline op te bouwen. Niet ontspannen en alles op je af laten komen.

Een geheime Facebook groep voor de deelnemers aan trainingen, masterclass en jaarprogramma. Je wil er bij horen, weer een vonk.

De vonk ontsteken door met voorbeelden te werken. Niet voor niets werk ik aan een e-boek “Alles voor de coach”, een werkboek 2015 voor de Coach en start ik in 2015 met interviews met succesvolle coaches.

Het E-boek Alles voor de coach – staat boordevol met tips van succesvolle coaches. Een vonk om het bedrijf van andere coaches succesvoller te maken. Nationale en internationale coaches geven ieder een tip die andere coaches weer kunnen toepassen. Door coaches, voor coaches. (nov 2014)

Werkboek voor de Coach 2015 – een werkboek waarin je als coach het plan kunt maken voor het komende jaar. Een werkboek die de vonk is voor de rest van het jaar. Een duidelijke visie, doelen en doelstellingen waarmee je het jaar vooruit kunt en meer resultaat boekt. (vanaf dec 2014)

Interviews met succesvolle coaches – wekelijks een interview met een succesvolle coach. Ik wil weten hoe ze het gedaan hebben. Wat maakte het verschil. Wat doen zij goed en hoe kunnen andere coaches dit ook doen. Antwoorden die voor andere coaches de vonk zijn om er echt iets van te maken. De vonk voor een overloop aan energie om de missie te realiseren. Alle energie die nodig is voor de toegewijde energie.  (start 2015)

 

Toegewijde Oefening

Toegewijde oefening om dat te doen waarom ik hier op aarde ben. Mijn vaardigheden ontwikkelen zodat ik de coach steeds beter kan helpen om No.1 te worden in haar niche.

Oefening om mijzelf steeds beter te manifesteren bij bijeenkomsten. Dit is een van de redenen waarom wekelijks een wedstrijd fluiten als scheidsrechter voor de KNVB zo belangrijk is voor mij. Hier leer ik in het centrum te staan. Te gaan staan voor mijn beslissingen. Voordeel is dat ik hier bij een aantal wedstrijden ook een coach heb die mij corrigeert en advies geeft en mij continue naar een volgend niveau dwingt.

Naast dat ik het leuk vind om met de jeugd bezig te zijn, krijg ik direct veel van ze terug over mijn manier van aanwezig zijn, mijn communicatie en acties.

Tijd ook om nieuwe bijeenkomsten zelf te initieren en organiseren waardoor ik vanzelf het podium moet nemen. Eigen meetups in de boektoer naast spreker in bestaande netwerk bijeenkomsten.

Acties voor omzet nu. Oefening om naast mijn zelf discipline om veel dingen te doen, ook bezig te blijven met acties die de omzet en cashflow op dit moment ten goede komen. De omzet is nodig om mijn missie te volgen en meer te kunnen doen voor coaches wereldwijd.

Al is de missie, mijn levensdoel, geen sprint maar een marathon, ik moet trainingen en workshops herhalen voor de omzet. Terwijl er zo veel leuke, interessante, mooie nieuwe dingen langs komen die ik ook graag wil doen (doel: 80% bestaand, 20% nieuw).

Nog meer focus op waar het echt om draait. Wat draagt bij aan mijn levensdoel en waar heb ik nu al de vaardigheden voor. Gebruik deze vaardigheden om te doen wat je klanten nodig hebben en geld oplevert.

Schrijven, blijft een belangrijk onderdeel voor mij. Schrijven van artikelen, posts, e-mails, e-boeken, boeken. Door dit slim te doen wordt dit de fundering van mijn bedrijf. Boeken, e-boeken en The Vault, plekken waar ik mensen help door te schrijven.

Schrijven van een manifesto waardoor ik op de site (homepage) nog sneller duidelijk maak wat mijn missie is. Waarom het belangrijk is voor de coach om haar missie te leven. Hoe internet daarbij kan helpen, manifesteren, goed schrijven, vindbaar zijn.

Veel belangrijker is dat jij gaat oefenen. De masterclass, online training en al mijn programma’s zit vol met oefeningen. Zelf doen. Fouten maken en kleine verbeteringen om door te gaan naar de volgende stap.

Het is echt zwaar. Het levert echt resultaat op. Je maakt de keuze. Je maakt jezelf online zichtbaar.

 

Master Coaching (mentoring)

De deelnemers van de trainingen, workshops en masterclass actief ondersteunen voor meer resultaat. Dit betekent vooraf meer analyseren wie er mee doen. Wat is de achtergrond. Waar staan ze en wat hebben ze te doen.

Bij de start van de workshop/training uitleg over mijn model en over de Talent Code (De vonk, toegewijde oefening, master coaching). Zodat je begrijpt waarom we kleine stapjes zetten, waarom je zelf moet oefenen, waarom we veel oefenen en herhalen. Je wikkelt myeline rondom de juiste circuits. Precies wat je nodig hebt om het je eigen te maken.

In de training, workshop en masterclass meer focus op, doen door deelnemers. Korte uitleg en dan aan de slag. Zelf toepassen, zelf fouten maken. Daarbij ga ik de zaal in en bij de deelnemers langs individuele tips geven wat fout gaat en wat ze moeten verbeteren. Individueel naar het volgende niveau brengen.

Minder klassikaal, meer individueel.

Veel meer dan één workshop. Eén workshop is jezelf als mentor voor de gek houden. Daarmee gaan de deelnemer het niet redden.

Je hebt 60 dagen nodig om je iets nieuws eigen te maken. Je hebt 10.000 uren nodig om van de vaardigheid een talent te maken. Opvolging, oefening en herhaling.

Eén doel: Jou als coach No.1 maken in jouw niche.

We kijken samen hoe je dit gaat bereiken en welke details we moeten verbeteren om dat te bereiken. Want het gaat om de details die niet goed gaan, niet de dingen die je al kan herhalen.
Het gaat over toegewijde oefening.

Na de masterclass krijg je nog meer oefeningen en voorbeelden van succesvolle coaches, keuzes en niches. Na de masterclass krijg je ook online bijeenkomsten om weer te leren en aanwijzingen voor de volgende stap. Via e-mail reacties en terugkoppeling voor de volgende stap.

  1. De inzet van de deelnemer gaat omhoog, veel meer zelf oefenen.
  2. Je krijgt meer terugkoppeling op de oefeningen, wat is je volgende fout.
  3. De resultaten gaan omhoog. Door de keuze krijg je meer van de juiste klanten.
  4. De prijs gaat omhoog.

Masterclass Hyperspecialisatie gaat dus niet om deze dag alleen.

Voor een selecte groep – jij bent al toegewijd, je hebt een voorbeeld (de vonk) – gaan we in de ochtend al aan de slag. We gaan heel concreet kijken naar jouw situatie. Wat wil je bereiken, wat is je missie. Wat moet je daarvoor kiezen. Waar moet je mee stoppen. Wat zijn de fouten, hoe moet je dat corrigeren. Alles om jouw keuze concreet te maken en het is tijd om jezelf online zichtbaar te maken.

Meld je hiervoor aan en ik ga gesprekken voeren met alle mensen die zich aanmelden om de 3 deelnemers te kiezen.

Bij de online trainingen kun je als deelnemer iedere keer weer meedoen zonder extra kosten. Oefenen, oefenen en correcties. De online training één keer doen heeft nauwelijks effect. Uitleggen waarom dit belangrijk is zodat deelnemers ook werkelijk vaker mee gaan doen. Bijvoorbeeld in de online training Meer klanten zonder te veranderen in een urenfabriek.

The Vault is het voorbeeld van The Talent Code. Zelf doen door veel oefenen. Voorbeelden, tips en informatie voor de vonk en voor de oefeningen. Jouw eigen vragen stellen in The Vault. Daar kan ik op reageren en je eigen fouten er uit halen en je naar het volgende niveau brengen. Het is een groep die versterkt wordt door de maandelijkse bijeenkomst. Daar wil je bij horen (vonk).

In de mentorprogramma’s duidelijke afspraken over wat ik doe, en wat ik verwacht van de deelnemer. Net zo belangrijk opvolgen dat dit ook gebeurt en uitleggen waarom dit zo belangrijk is. Veel 1-op-1 momenten. De maandelijkse bijeenkomst via Skype of de ontmoetingen. Tussendoor oefen je zelf. Via e-mail stel je aanvullende vragen voor de oefening waar je nu aan werkt, waar je nu vastloopt.

The Vault en de jaarprogramma’s worden een broeinest van talent. Het belangrijke verschil is dat The Vault volledig virtueel is en dat jaarprogramma’s 1-op-1 momenten heeft.

Waarom leg ik dit hier uit? Twee redenen.

  • Hierdoor kun jij zien wat je volgende stap is. Waar ga je nu mee aan de slag?
  • Hoe kun jij dit gebruiken met jouw klanten?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.