WordPress uitleg voor beginners

wordpress-basisWordPress is de software die ik gebruik voor de bouw van sites en blogs voor mijn klanten. Waarom? Het is een erg slim content management systeem (CMS). Het is opgezet voor blogs en uitgebreid met pagina’s en daardoor een volwaardige software voor het onderhoud van jouw site. WordPress is ook erg slim ingericht (geoptimaliseerd) voor zoekmachines (SEO).

WordPress is een OpenSource (wikipedia uitleg) en dus gratis te downloaden. Vele WordPress enthousiastelingen over de wereld werken continue aan de verbetering van de software. Dit gebeurt in de bron maar ook met plugins en thema’s.

Vind je een eigen installatie van WordPress te lastig dan kun je dit laten doen door professionals; WPontwerpers geeft je een overzicht (mijn profiel). Natuurlijk kun je ook een blog starten op het WordPress platvorm, de keuze aan plugins en thema’s is dan wat beperkter maar je blog staat in 5 minuten.

Nu staat je blog maar hoe nu verder? Wat kan ik allemaal en hoe werkt het allemaal.
WordPress de Basis op werkgroep.net geeft je een zeer uitgebreide uitleg.

Leer hoe je een nieuw artikel publiceert en een afbeelding er aan toevoegt (Add New Post). Hoe je een PDF toevoegt. De URLs (permalinks) zo maakt dat ze beter begrepen worden door de lezer en de zoekmachines.

De laatste Nederlandstalige versie van WordPress heeft een eigen plek op de site van WordPress.

wordcampnl-logoWil je nog meer leren over WordPress? Kom dan naar de eerste WordCamp in Nederland op 31 oktober 2009. WordCamp is een dag over WordPress voor WordPress gebruikers door WordPress enthousiastelingen voor beginners en experts.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.