Welk online zakelijk netwerk gebruik je het meeste?

Graag je reactie in het kader van een kort onderzoek voor mijn boek. Je reactie wordt zeer op prijs gesteld. De resultaten zak ik uiteraard hier weer delen, maar vooral ook in mijn boek. Reageren kan tot vrijdag 26 juni 2009.

De poll is gemaakt met Twtpoll – uitermate geschikt voor Twitter. Verder kun je de poll eenvoudig doorplaatsen op Friendfeed en Facebook. Natuurlijk kun je de poll en de resultaten ook eenvoudig embedden in een blog.


Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

8 reacties

 1. Wat jammer dat er slechts één antwoord gegeven kan worden. Dat geeft zeker geen representatief beeld van de werkelijkheid.
  LinkedIn, Twitter en mijn blog gebruik ik dagelijks (ik zou daar ook geen rangorde in aan kunnen brengen welk kanaal het belangrijkste is. Ze versterken elkaar juist).
  Daarnaast ben ik soms actief op Facebook, deondernemer, mindz, biz4biz, nujij en hallo!

 2. Ja, Erno, dat vind ik ook jammer. Ben het helemaal eens met Marco Hendrikse. Ik heb nog geprobeerd of ik toch meerdere kon invullen met behulp van de CTR-toets, maar helaas.

  Heb je daar een speciale bedoeling mee? Voor mij staat LinkedIn wel bovenaan, maar de anderen, zoals Twitter, Mindz en Higher Level vullen het aan.

 3. @Marco @Jalada ik wilde graag weten wat HET belangrijkste online netwerk is voor de kleine ondernemer. Ik begrijp dat iedereen meerdere netwerken gebruikt, maar wat wordt nu het meest gebruikt.

 4. @Erno, ik begrijp dat je de belangrijkste zou willen weten. Maar dat is in dit geval onzinnig. Op mijn blog creer ik content en op Twitter en via LinkedIn laat ik dat weten. Dat zorgt voor traffic. Aan de andere kant komen er ook mensen via bijvoorbeeld Google op mijn blog die me daarna gaan volgen via Twitter of me via LinkedIn uitnodigen. Deze drie kanalen versterken elkaar dus en er is geen volgorde in aan te brengen. Zoiets als, welk been ik belangrijker je linker of je rechter? Ik heb ze allebei nodig en gebruik ze over het algemeen ook allebei even vaak.

 5. Vanuit mijn werk bij een hogeschool en interviews voor mijn boek (Marketingplan voor ondernemers in het mkb), met oa. Marco Derksen van marketingfacts , wordt de nadruk gelegd op het belang van een gecombineerde inzet van nieuwe media als marketingstrumenten. Ik maak zelf in mijn dagelijkse praktijk veel gebruik van sociale netwerken als LinkedIn en Twitter, maar zie deze media elkaar aanvullen en rangschikken op volgorde van belangrijkheid is lastig.

 6. Zelf ben ik actief in veel verschillende sociale netwerken. Dit doe ik om online goed gevonden te worden. Waar mijn doelgroep is probeer ik ook te zijn.
  Wat je zeker merkt is dat je aan deze netwerken verschillend tijd besteed. Op dit moment zijn LinkedIn en Twitter belangrijke online netwerken waar we veel tijd aan besteden.
  Een duidelijke No 3 is in dit onderzoek niet naar voren gekomen.

  Als je mensen, die nog niet bezig zijn met deze netwerken, wilt adviseren is het goed om aan te geven waar ze als eerste mee aan de slag moeten. Vandaag zeg ik “Begin op LinkedIn, er zijn 1 miljoen Nederlandse profielen”. Twitter leg ik ook veelvuldig uit maar is voor veel ondernemers een lastige stap. Voor mijn boek ben ik vooral benieuwd bij welk netwerk je na LinkedIn en Twitter moet storten.

  En ja, ze vullen elkaar allemaal aan. Aan de andere kant hebben we ook allemaal maar 24uur in een dag. Je maakt dus keuzes hoe je die tijd besteed.

  Regionaal zit er ook een groot verschil. Kijk bijvoorbeeld eens naar de resultaten van dit onderzoek: Most Popular Social Networking Tools for Online Business. In dit onderzoekje (n=129)
  1. Facebook 49%
  2. Twitter 28%
  3. MySpace 13%
  4. LinkedIn 10%

 7. Pingback: LinkedIn en Twitter belangrijkste zakelijke online netwerken « Webmaster Resources – bouwen en beheren van websites

Reacties zijn gesloten.