Wat is trackback

Bij wijze van bronverwijzing kun je iemands trackback opnemen. Dus stel je hebt informatie voor jouw artikel uit een ander artikel gehaald. Dan kopieer je de trackback van zijn artikel en gebruikt die in het trackback veld in WordPress of andere blog software.

Het leuke daarvan is dat onder het artikel dan meestal een stukje tekst verschijnt naar jouw artikel en een link. Dit is goed voor jouw zoekresultaten. Hoe meer links van andere sites naar jouw blog hoe beter je site is (dit is de definitie). Voor de schrijver is het ook goed want er is een link op jouw blog en de andere lezers kunnen zien hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van het artikel.

De online encyclopedie Wikipedia geeft ook een uitgebreide uitleg over trackback

Bijvoorbeeld Seth Godin werkt niet meer met reacties en alleen maar met trackback (http://sethgodin.typepad.com/). Als je wilt reageren op zijn artikel. Schrijf je zelf een artikel met een trackback naar zijn artikel. Dan wordt jouw reactie/artikel zichtbaar op zijn blog.

Plaatjes zeggen meer dan woorden. We maken een trackback naar een artikel van Sanne Roemen omdat daar iets wordt gezegd over trackback en wanneer je het kunt gebruiken.

trackback artikel Sanne Roemen

Plaats de trackback onder je artikel in jouw blog software in dit voorbeeld WordPress.
trackback plakken in dit artikel

Hier zie je dan een trackback op het weblog van Capay die ik gemaakt had op dit weblog.
trackback voorbeeld naar Capay

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.