Wat ik maximaal ga doen

wat ik maximaal ga doen
wat-ik-maximaal-ga-doen

Wat ik niet wil is steeds harder lopen in het hamsterwiel van mijn bedrijf. Het is niet nodig om steeds meer te realiseren in omzet en klanten.

Wanneer ik niet op zoek ben naar meer werk, is het goed om een bovengrens voor mezelf vast te leggen aan wat ik ga doen het komende jaar.

De bovengrens die ik stel aan wat ik ga doen in 2020 is belangrijk voor mij, omdat er door die grens niets anders op zit dan de gewoonte te ontwikkelen meer aandacht aan mijn klanten te besteden.

Zo heb ik de volgende bovengrenzen vastgesteld voor het komende jaar:

  • Maximaal tien een-op-een businesscoachingklanten helpen.
  • Maximaal zes ondernemers in de eerste groepscoaching.
  • Maximaal vijf Tonya-producten verkopen.
  • Maximaal vier boekjes per jaar publiceren en verspreiden.
  • Maximaal drie 4B-evenementen organiseren.
  • Maximaal twee denkweken inplannen.

Met deze bovengrenzen heb ik een goed draaiend bedrijf met voldoende omzet en winst. Hiermee heb ik ook de ruimte om mijn team goed in te richten.

Belangrijker nog: met deze bovengrenzen heb ik de ruimte om alle klanten die ik heb aandacht te geven. Hierdoor kan ik extra afspraken maken tussendoor, me verdiepen in updates van klanten en tussendoor bellen om te horen hoe het gaat.

Daarnaast heb ik de middelen en de ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen en kennis te delen door middel van artikelen, de podcast en video’s. De bovengrenzen bieden een kader om sneller en eenvoudiger nee te zeggen tegen projecten, opdrachten en klanten die op dit moment niet passen.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.