Wat er nu toe doet

Wat er nu toe doet is een boek. Een boek van Seth Godin. Seth Godin die al veel boeken heeft geschreven die mij inspireren. Inspireren dat is ook wat deze schrijvers doen in “Wat er nu toe doet”.

Het gratis eboek geeft inspiratie aan de hand van een trefwoord, van meer dan zeventig schrijvers, denkers en vakmensen. Seth Godin verzamelde ze in het boek ‘What matters now‘.

Het origineel is al uit sinds december 2009 (blog Seth Godin). De vertaling is al beschikbaar sinds 27 oktober 2010 en ik ontdekte deze vertaling vandaag door Summify. Een dienst die mij iedere dag de top 10 nieuws uit mijn netwerk stuurt. Geen krant met haar nieuws, een krant met mijn nieuws. Het nieuws uit mijn netwerk.

Wat me wel opvalt is dat je voor de Nederlandse vertaling wel door een aantal hoepels moet springen. Iets wat bij het origineel eenvoudiger is, je kunt het direct lezen (en downloaden) via Scribd, What matters now‘.

Je krijgt toegang tot de Nederlandse versie als je ‘betaald’ met een tweet of een update op je Facebook profiel (Pay with a tweet). Dan is het alleen beschikbaar in een ePub formaat. Op mijn PC kon ik dat nog niet lezen. Dus je moet eerst een oplossing daarvoor downloaden.

Aangezien ik niet wist hoe ik dat moest lezen, eerst zoeken op het web naar oplossingen. Via de uitleg op Selexyz kwam ik bij het gratis te gebruiken Adobe Digital Editions. Installeren en starten. Dan heb je nog een Adobe account nodig, ‘gratis’ weer (je geeft alleen wat gegevens weg).

Dan kun je het boek lezen in het Nederlands. Vandaar toch dit boek hier. Ervaring leert dat de Nederlandse versie meer wordt gelezen en beter wordt begrepen dan de Engelse versies van een boek (bron: A.W. Bruna).

Enkele steekwoorden uit het boek.
Slaap: Arianne Huffington verteld hoe zij is gaan inzien hoe belangrijk slaap is. We hebben het nodig. Minder multitasken meer uni-taksen en af en toe no-tasken.

Focus: Todd Sattersten. “Als we ons focussen is het antwoord altijd iets nieuws. ‘Wees aandachtig’ zeggen de Zenboeddhisten. Dat is ook wat Mr Miyagi zegt.”

Expertise: Aaron Wall. “Expertise wordt schromelijk overschat. Soms moet je op feedback vertrouwen om te groeien.”

Passie: Derek Sivers. “Je groeit en bloeit door elke dag te doen waar je enthousiast van wordt en wat je tegelijkertijd angst aanjaagt, niet door te proberen te vinden wat je passie is.”

Verandering: Chip en Dan Heath. “Stop met hameren op wat niet werkt. Vraag in plaats daarvan af: ‘Wat werkt wel goed, en hoe kan ik dat verder uitbreiden?’ ”

Aandacht: David Meerman Scott. Aandacht verdienen door iets waardevols te maken en het dan gratis online te publiceren.

THNX: Gary Vaynerchuk “Wanneer je persoonlijk en betrokken bent resulteert dat in een ‘dank-je’ economie.”

Vieren: Megan Casey. Geeft mooie voorbeelden hoe bedrijven aandacht kunnen geven op je verjaardag.

Het evangelie: Guy Kawasaki. “De toekomst behoort toe aan degenen die goed zijn in het verspreiden van ideeën.”

Poker: Tony Hsieh. Tony vergelijkt het zaken doen met poker.

Vrijgevigheid: Seth Godin “In een digitale wereld zal een geschenk dat ik jou geef mij bijna altijd meer opleveren dan het me kost.”

Dank je wel Lucy Wobma voor de vertaling en Wiebe de Jager voor de vormgeving en ePub conversie en Seth Godin voor het samenbrengen van deze ideeën.
Tip: volgende keer mag het ook eenvoudig en snel toegankelijk via een PDF op Scribd net als het origineel.

Download het nu en lees ‘Wat er nu toe doet’.
Veel plezier.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.