Zou jij reageren zoals Babette Porcelijn?

Hi,

Stel je voor, je zit op de bank met je partner na een dag hard werken. Jullie hebben tijd en aandacht voor elkaar, de kinderen zijn de deur uit, jullie hebben er een hapje en drankje bij, je doet de gordijnen dicht. Dan deelt je partner iets met je dat jouw wereldbeeld op de kop zetten. Zou jij dan reageren zoals Babette Porcelijn?

Lees hier wat haar partner deelde en hoe Babette reageerde:

https://decideforimpact.com/happy-2050-ondernemen/
 
De automatische beslissing
Neem de juiste automatische beslissingen met impactgewoontes.
Weet jij hoe je bedrijf er op dit moment financieel voor staat? Wat is de meest recente periode waarvan je zeker weet dat de administratie bijgewerkt is? Als je dit niet zeker weet, lees dan verder over drie financiële gewoontes die een positief effect hebben op jullie resultaat.
Lees hier de 3 gezonde financiële gewoontes
Kortetermijnbeslissing
Neem goede kortetermijnbeslissingen met impactrichtlijnen.
Als je snel reageert is het voor mensen eenvoudiger om jou een vraag te stellen dan om zelf door te denken. Een van de belangrijkste manieren om de kortetermijnbeslissingen in je bedrijf te verbeteren is door ze zoveel mogelijk door anderen te laten nemen. Hierdoor word jij minder gestoord en heb je meer ruimte voor de vragen die jouw aandacht nodig hebben.
 
7 tips om minder in de waan van de dag te werken
Langetermijnbeslissing
Neem goede langetermijnbeslissingen met een impactbeslissingsproces.
Wanneer je kijkt in de jaarplannen dan zie je dat er voor ieder kwartaal groei wordt verwacht. Kijk eens terug naar de omzetcijfers tot nu toe, dan zie je veel meer sprongen in de omzet en winst. Goede kwartalen en jaren worden afgewisseld door mindere kwartalen en jaren.

Er zit dus veel variatie in het verleden, maar wanneer we plannen maken voor de toekomst dan zoeken we vooral stabiliteit, een gestage groei zonder fluctuatie. Waarom eigenlijk?
 
Mijn beste groeibesluit was rustiger aan doen
Beste podcastaflevering van de afgelopen maand
Samen werken naar het happy 2050 scenario met Babette Porcelijn.

Babette geeft je als ondernemer, op basis van heel veel onderzoek, concrete tips voor hoe jij een eco-positieve visie ontwikkelt en ermee aan de slag kunt.
 
Luister hier naar Babette Porcelijn
Boekentip voor de maand
Tijdens het lezen van Machen ben ik een aantal tactieken gaan toepassen. Wat ik o.a. geleerd heb van dit boek:Het is goed om bij lastige beslissingen advies te vragen aan meerdere mensen/experts.Zoveel mogelijk iedere dag hetzelfde doen lijkt saai, maar geeft resultaat en ruimte.Zeg vaker ‘Ik weet het niet‘,  je hoeft niet overal iets op te zeggen en je leert op die manier meer van anderen.
Leer hier meer over het boek Machen

Dank je wel voor het lezen.Heb je een vraag voor mij? Stel hem gerust.
Je reageert eenvoudig op deze e-mail door op beantwoorden te klikken.

 Een fijne dag en graag tot snel,
Erno

 
PS Het tijdperk van het neoliberale ondernemen komt ten einde. Opschalen in een wereld van competitie en concurrentie ten koste van anderen is passé. Dat zie je dagelijks terug in het achterstallig onderhoud aan klimaat, milieu en aan de maatschappij. Bedrijven hebben daar fors aan bijgedragen.

Het is tijd voor een nieuw socialer en humaner besturingssysteem voor bedrijfsgroei en -bloei. Een socialere vorm van opschalen die goed doet, goed verdient en goed voelt.

Bouw het bedrijf van de toekomst, succesvol en sociaal

Dinsdag 19 oktober 2021 gaan we me met meerdere teams hiermee aan de slag. Nieuwsgierig? Meer informatie →

https://www.scaleupimpact.com/nieuw-europees-ondernemen
 
De links in deze e-mail zijn geen affiliate links en er wordt niet bijgehouden op welke links je klikt.