Wat gaat er veranderen?

Hi, 

Graag wens ik je fijne feestdagen en een goede start van het nieuwe jaar. Op naar fijne ontmoetingen in 2022.
 
Dit is de laatste Impactbeslissingen-nieuwsbrief. De nieuwsbrief ontvang je in het nieuwe jaar nog steeds, maar de naam verandert, net als mijn bedrijfsnaam. Ik vertel je er zo meer over, maar eerst zet ik de beste artikelen voor jou op een rijtje
De automatische beslissing 
Neem de juiste automatische beslissingen met impactgewoontes.
Wil jij veranderen hoe je werkt? Wil je minder drukte ervaren, op tijd zijn voor afspraken en binnen een dag reageren op e-mails van klanten? Wil je de acties die al tijden op je to-do-lijst staan nu oppakken? Lees dan verder hoe je beter wordt en meer impact hebt als ondernemer.
 
Dit artikel is gebaseerd op het boek van prof. Katy Milkman, ‘How to Change’. In dit boek geeft ze ideeën voor hoe je iedere dag 1% beter wordt op basis van verschillende onderzoeken. De resultaten uit deze onderzoeken laten zien dat het niet ingewikkeld is om te verbeteren als je maar weet wat je moet doen, want regelmatig is wat je moet doen niet wat je verwacht.
Lees de 8 technieken
Kortetermijnbeslissing 
Neem goede kortetermijnbeslissingen met impactrichtlijnen.
‘De waan van de dag weerhoudt mij er iedere dag weer van om de echt belangrijke zaken op te pakken,’ is het antwoord dat ik het meeste krijg van ondernemers op de vraag waarom een doel niet is behaald. Hoe kunnen de inzichten van Viktor E. Frankl – auteur van Man’s Search For Meaning –  je helpen om dit te veranderen?
 
Hoe kan het zijn dat je iedere dag weer hard werkt aan allerlei urgente acties, maar niet toekomt aan de dingen die je echt belangrijk vindt en waar je het liefst mee aan de slag zou gaan? Telkens weer zijn het de prioriteiten van een ander die belangrijk en urgent lijken.
Lees hoe Viktor E. Frankl je helpt
Langetermijnbeslissing 
Neem goede langetermijnbeslissingen met een impactbeslissingsproces.
Hoe krijg je op korte termijn nieuwe medewerkers? Het is de vraag die je bezighoudt. Je wilt zo snel mogelijk nieuwe mensen aantrekken, want iedereen in je team, inclusief jijzelf, zit nu overvol met werk. 
 
Lees over de twee problemen in je huidige werkwijze.
Wat doe je nú?
Beste podcastaflevering van de afgelopen maand
In het gesprek met Sjoerd Beugelsdijk wilde ik vooral meer leren over de effecten van de uitdagingen in zijn boek voor ondernemers. Sjoerd is hoogleraar en auteur van het superboek ‘De verdeelde Nederlanden’.
 
Wat kun je als ondernemer doen om polarisatie te verminderen in je bedrijf? Het is interessant om als ondernemer te kijken naar de ontwikkelingen op economisch en sociologisch vlak en wat het effect voor je bedrijf is op de lange termijn.
Globalisatie leidt tot polarisatie en hoe stop je dit – Sjoerd Beugelsdijk
Boekentip voor de maand
Voor hoeveel heb je verkocht?
 
In dit boek lees je het verhaal van Thijs Verheul, een van de oprichters van United Wardrobe. Na de lancering begin 2014 werd dit Nederlandse bedrijf binnen zes jaar overgenomen door Vinted in 2020. Thijs werd in één klap financieel onafhankelijk.
 
Het is een boek waar je lekker snel doorheen leest. Het beschrijft het verhaal van een groep studenten die hard werken en feesten om het grootste kledingruilplatform te bouwen. 
Meer over ‘Voor hoeveel heb je verkocht?’
Overgang van ErnoHannink.nl naar DecideforImpact.com
De komende dagen verandert op mijn website en in de overige communicatie de bedrijfsnaam van ErnoHannink naar Decide for Impact. Daarnaast verandert in mijn communicatie het woord beslissingen naar besluiten, zoals je hierboven al hebt kunnen zien. Zodat het duidelijker is waar het mij om gaat: dat je als ondernemer de ruimte neemt om besluiten te nemen die duurzame positieve impact hebben.
Dank je wel voor het lezen. 

Heb je een vraag voor mij? Stel hem gerust.
Je reageert eenvoudig op deze e-mail door op beantwoorden te klikken.

Een fijne dag en graag tot snel,
Erno
 
PS Ben je altijd druk? Heb je een overvolle agenda? Staan er belangrijke projecten op je to-do-lijst die telkens doorschuiven? Schiet het sporten er weleens bij in?
 
Wil je 2022 starten met focus op de belangrijkste doelen?
Versla de waan van de dag.