Waar haal je de tijd vandaan?

Hi, 

Met een scherpe visie vind je de energie en ruimte om te groeien en bloeien met je bedrijf. Je bezighouden met de niet-urgente, maar wel belangrijke acties voor je bedrijf geeft ruimte om je met je team te ontwikkelen naar een volgend niveau. 

We hebben allemaal evenveel tijd, maar waar ligt je prioriteit? Dat is waar je de tijd vindt en de onderstaande beslissingen helpen je hierbij.
De automatische beslissing 
Neem de juiste automatische beslissingen met impactgewoontes.
Het lijkt te simpel, maar het werkt. Kies een doel dat je iedere dag wilt halen en zet een kruis op de kalender als je het doel bereikt hebt. Hang de kalender op een plek waar je hem iedere dag ziet. Na een aantal dagen zie je een ketting van kruizen op je kalender. Langzaam maar zeker ontstaat steeds meer het gevoel dat je deze ketting niet mag verbreken.  

Dit is bekend geworden als de Jerry Seinfeld-methode.
Lees hoe deze methode werkt voor jou (met template)
Kortetermijnbeslissing 
Neem goede kortetermijnbeslissingen met impactrichtlijnen.
Waarom zou je vrouwen en minderheden voordeel geven in je bedrijf bij sollicitaties en promoties? Omdat het winst oplevert. 

In de resultaten van verschillende onderzoeken is duidelijk zichtbaar dat meer diversiteit in de top meer resultaat oplevert. In dit artikel vind je enkele resultaten en wat jij kunt doen voor een beter resultaat in jullie bedrijf.
Vrouwen en minderheden voordeel geven
Langetermijnbeslissing 
Neem goede langetermijnbeslissingen met een impactbeslissingsproces.
Sta je voor een uitdagend besluit? Kijk terug naar de lastige besluiten uit het verleden die goed uitpakten. Jullie hebben dit vaker gedaan, dus het kan ook nu weer. Dit inzicht helpt je team om ook dit lastige besluit op te pakken.
Sta je voor een lastig besluit? Doe dan dit
Beste podcastaflevering van de afgelopen maand
Wat een energie en enthousiasme brengt Yvette. De ontwikkelingen die zij en haar bedrijf doen met organisaties om te verduurzamen, en om alle medewerkers te betrekken in hoe zij kunnen bijdragen hierin, zijn geweldig. Het is interessant om te leren van Yvette Watson hoe een groots doel ervoor zorgt dat je veel energie krijgt en blijft werken aan dat ene doel. In een paar jaar tijd bouwde ze met haar partner een bedrijf dat nu al 16 consultants in dienst heeft, en het gaat haar nog veel te langzaam.  

2 miljard mensen betrekken bij van fossiel-gebaseerd naar ecopositief is de BHAG van Yvette Watson en het team.
Luister hier hoe de BHAG richting geeft en helpt bij besluiten
Boekentip voor de maand
Afgelopen maand kon ik lastig het beste boek kiezen uit de boeken die ik gelezen heb, zoals ‘Waarom vrouwen minder verdienen’ van Sophie van Gool en ‘De verdeelde Nederlanden’ van Sjoerd Beugelsdijk, maar ik stel je graag voor aan ‘De machine

Door dit boek kun je zien dat Booking.com een bedrijf is dat helemaal is meegegaan in de Anglo-Amerikaanse gedachte van de grootste worden en dat alles wat op het pad komt moet wijken of vernietigd moet worden. 

Het boek leest lekker weg. Met de hoofdstukken van de zes topmensen loop je door de geschiedenis van dit grootse techbedrijf en ontdek je hoe vooral de cultuur veranderde onder druk van geld, maar de machine zelf nauwelijks veranderde, tot 2020.
Leer meer over De Machine
Dank je wel voor het lezen. 

Heb je een vraag voor mij? Stel hem gerust.
Je reageert eenvoudig op deze e-mail door op beantwoorden te klikken.

Een fijne dag en graag tot snel,
Erno
 
PS Mijn nieuwste boek is beschikbaar voor je. Dit keer lees je over Impactbeslissingen voor een leider. Met onderwerpen als hoe je 195 belangrijke acties realiseert ieder kwartaal en 7 tips om uit de waan van de dag te komen. Inspiratie gecombineerd met praktische hulpmiddelen. 

Stuur het door aan een andere leider die ook wil opschalen in positieve duurzame impact. Dank je wel. Ik waardeer je.
Download jouw boek nu