Mijn beste groeitip voor jou

impactbeslissingen-nieuwsbrief
Hi,

Bij sporttrainingen ga je maar ongeveer 20% van de tijd naar de max. Topsporters trainen het grootste deel van de tijd op lage intensiteit. Bij ondernemers zie ik vooral het omgekeerde. Zoveel mogelijk tijd wordt besteed aan maximale inspanning en er is weinig tijd voor ontspanning, de verdeling is 80% maximale inspanning en 20% rust (of minder).

En dat terwijl alles in de natuur zegt dat het goed is om dit om te draaien. Wanneer je langere tijd op maximale belasting werkt dan komt er een moment dat je ‘geblesseerd’ raakt.

Mijn beste groeibesluit was om rustiger aan doen. Om beter te pieken. En om te kunnen groeien.

Hoe maak jij ruimte om te groeien én te bloeien?
 
De automatische beslissing
Neem de juiste automatische beslissingen met impactgewoontes.
Neem even een minuut voor jezelf, doe je ogen dicht, haal een keer diep adem en adem uit, en stel je voor dat dit je laatste dag is. Wie zou je dan aandacht geven? Hoe haal je dan meer uit de acties van vandaag? Hoe kun je meer genieten vandaag?

Een aantal wetenschappelijk bewezen gewoontes die je als ondernemer helpen om meer te genieten van de reis lees je hier:
Mijn laatste dag
Kortetermijnbeslissing
Neem goede kortetermijnbeslissingen met impactrichtlijnen.
Na een lange voorbereiding was het zondag 17 okt 2021 zover, ik bereikte mijn doel en mijn meest sportieve resultaat tot dan toe. Met een duidelijk doel, goede training, een team waarmee we samen de voorbereiding deden, een topcoach, focus en ondersteuning vanuit huis was ik in staat om de marathon van Amsterdam onder de vier uur te finishen.

Het voordeel van een duidelijk doelwaar je naartoe werkt heb ik ervaren bij deze marathon.Het duidelijke doel en het trainingsschema gaven heel vaak snel antwoord op de kortetermijnbeslissingen.

 
Hoe een concreet doel mij hielp bij de kortetermijnbeslissingen
Langetermijnbeslissing
Neem goede langetermijnbeslissingen met een impactbeslissingsproces.
Tijdens de voorbereiding op de marathon schreef ik iedere maandag op hoe de trainingen de afgelopen week waren verlopen zodat de trainer hierop kon reageren en eventueel de training van de week kon aanpassen op de resultaten.

Deze wekelijkse zelfevaluatie heeft me enorm geholpen en ga ik nu op meer plekken gebruiken.
 
De 10 plekken waar ik zelfevaluatie ga inzetten
Beste podcastaflevering van de afgelopen maand
Het belangrijkste wat ik geleerd heb uit het gesprek met ondernemer Paul Geurts van Kessel van Regionaal Energieloket voor de ErnoHanninkShow is:

‘Groei met je bedrijf zodat je impact groter wordt en er meer mensen meewerken om het probleem dat je wilt oplossen ook daadwerkelijk op te lossen.’
 
Luister het gesprek hier
Boekentip voor de maand
Antifragile van Nassim Nicholas Taleb is een van de moeilijkste boeken die ik tot nu toe gelezen heb. Tegelijkertijd was het eenleerzaam boek.

Antifragiliteit betekent dat iets sterker wordt door schade en/of tegenslagen. We zoeken als mens naar bescherming en gemak, dit maakt ons steeds fragieler. Bewuste ontbering en de moeilijke weg kiezen maakt je antifragiel.
 
Luister naar de aflevering in de Ondernemers Boekencast over Antifragile

Dank je wel voor het lezen.Heb je een vraag voor mij? Stel hem gerust.
Je reageert eenvoudig op deze e-mail door op beantwoorden te klikken.

 Een fijne dag en graag tot snel,
Erno

 
PS Ik heb niets voor deze PS, maar wel fijn dat je dit leest. Dank je wel.
 
De links in deze e-mail zijn geen affiliate links en er wordt niet bijgehouden op welke links je klikt.