Afscheid van mijn moeder

Hi,
Iets persoonlijks eerst.Je weet dat het komt, en toch raakt het je diep wanneer het dan echt gebeurt. Het verlies van je moeder.Donderdag 1 juli werd ik ’s avonds gebeld door mijn zus, mama was onderweg naar het ziekenhuis en het ging niet goed. Nadat ik was aangekomen werd de extra zuurstof die ze kreeg langzaam afgebouwd. Ze overleed twee dagen later vroeg in de ochtend, we waren op dat moment als gezin bij elkaar. Een bijzonder, maar ook moeilijk moment en tegelijk vol met liefde.De dagen na haar overlijden was het veel geregel en beslissingen nemen, maar ook telkens weer afscheid nemen.Wil je lezen hoe ik vaker bewust met de dood bezig ben, lees dan

https://decideforimpact.com/afscheid-van-mijn-moeder/
 
De automatische beslissing
Neem de juiste automatische beslissingen met impactgewoontes.
Terwijl ik een nieuwe opdracht toevoeg, haal ik niets weg. Ik stop geen oud project terwijl ik te weinig tijd of ruimte heb om het allemaal te doen. Onlogisch, ik heb niet oneindig de tijd en moet dus kiezen wat ik wil doen in de tijd die ik heb. Zo eenvoudig als ik iets nieuws toevoeg, zo lastig vind ik het om iets anders daarvoor te stoppen.
Lees de 10 ideeën om te stoppen voor meer effect
Kortetermijnbeslissing
Neem goede kortetermijnbeslissingen met impactrichtlijnen.
Recycling van ons afval en in het bijzonder van plastic is een grote communicatielist. Allereerst wordt ons wijs gemaakt met promoties van de plasticfabrikanten dat jij en ik, ons schuldig moeten voelen en de troep zelf moeten opruimen. Dan bedenken ze een systeem van inzameling waardoor we ons goed gaan voelen bij het weggooien van plastic.Alles om ervoor te zorgen dat deze fabrikanten, ongemerkt kunnen doorgaan met nog veel meer plastic produceren. Lees wat ik ontdekte over de afvalrecyclemythe, en waarom ik me nog steeds goed voel wanneer ik plastic in de oranje container gooi.
Over onze afvalrecyclemythe (en wat we kunnen verbeteren)
Langetermijnbeslissing
Neem goede langetermijnbeslissingen met een impactbeslissingsproces.
In de natuur zie je met de seizoenen momenten van groei en momenten van rust. Bij dieren zie je dat ze veel gebruikmaken van rust om daarna weer in actie te kunnen komen.Door periodes van rust in te bouwen in je bedrijf zorg je voor ruimte om op adem te komen bij je team. Het geeft je de tijd om processen te optimaliseren en producten te verbeteren. Een moment waarop je kunt werken aan een opleiding en de verbetering van je mensen.Wat zou er met de groei van jullie bedrijf gebeuren wanneer je af en toe rust neemt en ruimte maakt om te bloeien?
Kijk de video over groeien en bloeien voor ondernemers
Beste podcastaflevering van de afgelopen maand
Deze keer een mooi gesprek met Marianne de Groot-Pons over het plotselinge internationale succes van Marie Bee Bloom. Dit zijn mondkapjes die je gerust in de natuur kunt laten vallen, of in je tuin. Van de keukentafel naar echte productie. Ik heb genoten van dit gesprek en de werkwijze van Marianne.

Luister het gesprek hier:
Het verhaal achter de 100% afbreekbare mondkapjes van Marianne
Boekentip voor de maand
‘De betekenisformule’ is het boek voor ondernemers die positieve impact willen combineren met winst maken. Ondernemers die willen groeien met het bedrijf om zo meer impact te realiseren. Het boek van Pieter van Osch waarmee je zelf direct aan de slag gaat in je bedrijf.Luister naar onze inzichten over dit boek in iets meer dan 30 minuten.
Over ‘De betekenisformule’ van Pieter van Osch
Dank je wel voor het lezen.Heb je een vraag voor mij? Stel hem gerust.
Je kunt eenvoudig reageren op deze e-mail.

 Een fijne dag en graag tot snel,
Erno

 
PS de links in deze e-mail zijn geen affiliate links en er wordt niet bijgehouden op welke links je klikt.