Vraag me wat je wilt #experimenteervrijdag

Vraag-me-wat-je-wilt
Vraag-me-wat-je-wilt

Het is me tot nu toe nog niet gelukt om de experimenteervrijdag helemaal succesvol af te ronden. Wordt dit het experiment waarbij dit wel lukt?

Het experiment van vorige week, waarvoor ik had besloten twee dagen geen advies te geven en alleen maar vragen te stellen kostte me aanzienlijk meer moeite dan ik had gedacht. Het gaat me te goed af om een advies te geven als reactie op een bepaalde situatie, opmerking of vraag. Geen advies geven is voor mij dus behoorlijk lastig.

Zelfs al heb ik een dag geen ontmoetingen en werk ik vanuit huis, ik merk dat ik toch advies geef, zoals in mijn gezin of in een telefoongesprek. Wat ik wel bereikt heb met dit experiment, is dat ik me veel bewuster ben geworden van hoe snel ik advies geef. En dat een nieuwe vraag stellen vaak meer oplevert of dat ik alleen maar vertel over hoe ik iets ervaren heb en gebruik in mijn leven.

Voor de komende week heb ik een nieuw experiment. De komende week ga ik twee dagen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op LinkedIn. Ik ga ondernemers helpen bij welke vraag ze ook maar hebben.

Hiervoor ga ik zelf actief op zoek naar vragen die worden gepubliceerd, zoals met #dtv, #durftevragen, #vraag. Daarnaast ga ik beide dagen op LinkedIn mensen oproepen hun vraag te stellen in de reacties.

De komende week staan er minder afspraken in de agenda om mensen fysiek te ontmoeten. Een mooie gelegenheid om vragen online te beantwoorden. Ondernemers helpen om betere beslissingen te nemen.

Wat is precies de uitdaging? Niet proberen om een vraag om te zetten in een potentiële opdracht. Niet denken aan een mogelijk vervolg of een mogelijke uitnodiging tot een afspraak. Alle vragen beantwoorden zonder commerciële doelstelling. Vragen beantwoorden om de ondernemer verder te helpen. Zoveel mogelijk vragen beantwoorden in directe berichten met de ondernemer.

Heb jij een vraag?

Stuur mij een bericht op LinkedIn (linkedin.com/in/ernohannink)

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.