Vraag & Antwoord webinar #3 – Family & Business Blend [video]

Iedere maand een Vraag & Antwoord webinar voor jullie. Stel je vragen en samen gaan we zoek naar de antwoorden.

Directe interactie. Life.

Vraag & Antwoord voor jouw vragen over FBB

De mogelijkheid om jou vragen te laten stellen en deze direct te beantwoorden. Iedere maand een webinar waarin jij ook gaat leren van de vragen van anderen.

Ieder V&A webinar begin ik met een korte introductie van een bepaald onderwerp. Deze keer heb ik uitleg gegeven over kiezen. Naar aanleiding van het interessante boek Decisive van Chip & Dan Heath (aff – bestel via Amazon.co.uk).

Wil jij de volgende keer (2 september) er ook bij zijn, >> meld je dan nu aan.

Bekijk de opname van het derde Vraag & Antwoord webinar van 5 augustus 2013.

Vraag & Antwoord – Family & Business Blend #3 from Erno Hannink on Vimeo.

Of, download de MP3 van dit vraag & Antwoord webinar en beluister het.

Aanbod voor luisteraars

Het webinar wordt mede mogelijk gemaakt door:
De boeken en trainingen van Erno en Gotowebinar.

Aan het einde van het webinar heb ik mijn Gratis Inzichtgesprek aangeboden aan de deelnemers. Plan jouw gesprek nu in voor nieuwe inzichten voor jouw bedrijf.

Vragen

Een overzicht van de vragen die gesteld werden tijdens dit V&A webinar waren:

Website en blog

 • Hoe belangrijk zijn links plaatsen (Ton)
 • Wordt bloggen steeds belangrijker? (Ton)
 • Beste Erno, mijn site wordt beheerd door een webmaster, hoe kan ik dan via een blog de inhoud van mijn website beïnvloeden? (Dick)
 • Kun je op zo’n blog ook filmpjes of Mp3’tjes plaatsen? (Dick)
 • Wat is een goede manier/plug-inn om de rss feed in kaart te brengen, waar kan ik dan vervolgens die mensen zien in wordpress? (Judith)

Facebook

 • Kun je via Facebook ook gericht mensen of bedrijven benaderen (waarmee je niet geconnect bent) en vragen of ze je bedrijf willen liken? (Tom)
 • Ik wil mijn klanten benaderen om mijn facebook pagina te liken, maar niet persoonlijk als vrienden aanmerken. (Tom)
 • Een maand geleden hebben we 200 trouwe oud-cursisten een brief gestuurd met het aanbod: breng een nieuwe cursist aan en jij krijgt 10% van zijn cursusgeld als korting op jouw nieuwe opleiding. Ik wil deze 200 mensen nu een e-mail sturen met een suggestie hoe zij hun vrienden kunnen enthousiasmeren, bijv aan hun Facebook vrienden. Wat is een goede methode? Is er iets als een Facebook template dat zij kunnen gebruiken/doorsturen? (Fred)
 • Op onze (B2B) BedrijfsFacebookpagina facebook.com/vankampengroep hebben wij de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen. Dit zijn veelal collega’s van VKG waarvan wij ons afvragen of zij hierop zitten te wachten. Of heeft het naar jouw ervaring wel veel toegevoegde waarde? (Niels)

Youtube

 • Ik ben een blogger en maak sinds een paar weken ook youtube filmpjes. Sommige van die filmpjes zijn een paar honderd keer bekeken, maar ook zelfs bijna 30.000 keer. Toch heb ik maar 35 abbonees. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn site bezoekers niet alleen een filmpje kijken maar zich ook abboneren op mijn kanaal? (Nadia)

Nieuwsbrief

 • Mag je zomaar klanten een email zenden? (Gaby)
 • Heb jij een mooie nieuwsbrief – e-mail module / programma met in/out optie? (Henk)

Doelgroep

 • Je begon dit webinar met ‘bepaal je doelgroep’ Ik profileer mij met mijn bedrijf als Joomla deskundige en Social media deskundige voor MKB-ers in mijn omngeving. Beperk ik mij dan te veel? (Henk)

Online Marketing

 • Ik heb dislectie zijn er dan ook andere mogelijkheden dan een weblog? (Gaby)
 • Ik zit in de diervoeding voornamelijk versvlees voeding (diepgevroren) voor honden en katten. Mijn doelgroep voedings gerelateerde problemen. Vanwege distributieproblemen voornamelijk regionaal nog. Wat is de juiste manier om naamsbekendheid op te bouwen? Zat te denken aan lezingen mbt tot deze doelgroep te organiseren zal ik dit gratis doen of een klein bedrag voor vragen. Graag tips. (Chantal)
 • Zolang ik mijn distributie probleem niet krijg opgelost hoe groot is de waarde op dit moment voor mij op facebook,linkdin etc… wel of nog even geen energie insteken? (Chantal)

Wil jij de volgende keer ook jouw vraag stellen? Of luisteren naar de andere vragen en antwoorden? Meld je dan aan voor het volgende Vraag & Antwoord webinar.

De volgende staat gepland voor maandag 2 september 11.00u.

>> Meld je hier aan voor het Vraag & Antwoord webinar<<

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.